donderdag 13 augustus 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Hofland Flowering Plants viert 120 jarig bestaan

Hofland Flowering Plants viert 120 jarig bestaan

Afgelopen vrijdag, 12 juni, was het feest op de kwekerij van Hofland Flowering Plants. Met een lunch in de kas werd het 120-jarig jubileum gevierd. Een bijzondere mijlpaal die met veel trots gevierd werd door het personeel en de vier aanwezige generaties. Naast dit heugelijke feit werd ook Goos Hofland in het zonnetje gezet omdat hij al 40 jaar kweker is.

Annemiek Hofland, vijfde generatie aan het roer: "We hadden het graag grootser aangepakt, maar helaas is dat onder de huidige omstandigheden niet mogelijk. Toch kijk ik met veel trots en dankbaarheid naar iedereen die hier aan tafel zit. Zij maken het immers mogelijk om dit familiebedrijf voort te zetten. Het is bijzonder om dit jubileum allemaal mee te kunnen maken, dit is immers niet vanzelfsprekend."

In 1899 startte Jan Hofland de kwekerij aan de Kruisboekweg in Naaldwijk met het telen van meerdere soorten fruit. Sinds 1960 is het bedrijf al gevestigd aan de Lange Broekweg, waar enige tijd later als eerste in Nederland gestart werd met de teelt van Schlumbergera truncatus/ Lidcactus. Dit product is nog steeds één van de hoofdproducten. Door de 87-jarige Hofland werd tijdens de jubileumlunch een beker overhandigd die het bedrijf in 1929 ontving voor winnen van een kwaliteitsprijs. "Een mooi symbool voor ons bedrijf. Producten van kwaliteit telen doen we immers met veel passie en dat hopen we nog jarenlang te doen", aldus Annemieke Hofland.

 


15-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS