woensdag 8 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Alternatief plan Varend Corso gaat niet door

Alternatief plan Varend Corso gaat niet door

Eerder deze maand kondigde de organisatie van Varend Corso nog een alternatief plan voor voor de editie van dit jaar. Afgelopen vrijdag kondigde deze zelfde organisatie echter aan dat dit plan niet door kan gaan. De vele persaandacht en het enthousiasme omtrent het alternatieve plan heeft voor veel reuring gezorgd, waardoor nieuw overleg met de gemeentes nodig bleek.

Uit dit overleg kwam naar voren dat het alternatieve Varend Corso niet veilig volgens de corona-maatregelen uitgevoerd kan en mag worden. Een 'georganiseerde' fietsroute, omdat dit teveel op een evenement lijkt, geeft alsnog publiekstoestroom en mogelijk onveilige verkeerssituaties. Een tentoonstelling van de kinderwedstrijd vervalt daarmee om dezelfde reden en daarmee ook de voornaamste reden voor kinderen om mee te doen. Wel vond afgelopen weekend de tv-uitzending van De Grote Tuinverbouwing plaats op SBS 6.

Zowel de verschillende betrokken gemeentes als de organisatie betreuren het af moeten blazen van het alternatieve corso, maar kunnen hier zelf niets aan veranderen. Gezondheid en veiligheid staan voor hen voorop.

foto: Varend Corso - fotograaf: Arnaud Roelofsz


Leandra de Boef | 15-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS