woensdag 12 mei 2021
FN TOP add FN TOP logo

Nieuwe app maakt smartfarming makkelijker

Nieuwe app maakt smartfarming makkelijker

De nieuwe app FieldScout moet het dagelijks werk van bollentelers, vollegrondstuinders, akkerbouwers en veehouders een stuk makkelijker gaan maken. Met de app op je martphone zijn percelen namelijk makkelijker te scouten met actuele gewasmonitoringskaarten gebaseerd op satelliet- en dronebeelden.

Via de app kunnen actuele informatiekaarten gedownload worden om gewassen gedurende het seizoen te volgen. Zoals bijvoorbeeld de scoutingkaart die het verschil in de ontwikkeling van biomassa binnen een perceel laat zien over een periode. Ook kun je de kaarten gebruiken om bijvoorbeeld handmatig je doseringen aan te passen.

De app wordt geintroduceert door BioScope uit Wageningen. Een bedrijf dat is ontstaan door bundeling van krachten van AeroVision en LTO Bedrijven. De twee partijen hebben BioScope op de markt gezet als dé standaard voor geo-informatie voor gewasmonitoring om hiermee de groei van precisielandbouw te stimuleren.

Tamme van der Wal, directeur van BioScope: "Precisielandbouw moet je juist dichterbij je gewas brengen. Achter een computerscherm lijkt een biomassakaart voor veel boeren nog wat abstract. Hoe anders is dat als je de kaarten bij je hebt in het veld. De app vertelt je precies waar het gewas achterblijft en waar de groei juist goed gaat. Je loopt of rijdt gemakkelijk naar de plek op je perceel waar je volgens de app afwijkingen ziet. Dit bespaart tijd en draagt bij aan het optimaal gebruik van middelen en meststoffen. Beter inzicht zorgt voor de beste opbrengst." Ook kan men tijdens het scouten van de percelen eigen aantekeningen en foto’s toevoegen.

Van der Wal vergelijkt de app met een navigatie-app op je smartphone: doordat de app laat zien waar je op dat moment bent, kun je ook zonder het gebruik van taakkaarten tijdens het rijden zelf variëren met middelen of meststoffen. "Niet iedereen wil gelijk een zelfrijdende auto, maar sneller op je eindbestemming zijn wil iedereen wel. Zo kun je deze app ook gemakkelijk gebruiken. Je zit zelf aan de knoppen en bepaalt met behulp van onze app de juiste dosering", aldus Van der Wal.

FieldScout is gratis te downloaden voor Android in de Play Store en voor de iPhone in de App Store. 


12-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS