donderdag 13 augustus 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Maffiabloemenexporteurs uiteindelijk toch veroordeeld

Maffiabloemenexporteurs uiteindelijk toch veroordeeld

De twee Italiaanse broers Vincenzo en Giuseppe C. die in 2015 werden gearresteerd op verdenking van cokesmokkel vanuit Aalsmeer, zijn deze week toch nog veroordeeld voor maffialidmaatschap. De twee werden veroordeeld tot 8 en 8,5 jaar cel. De hoofdrolspelers in de maffiazaak opereerden al sinds de jaren 90 als exporteur van snijbloemen op het terrein van FloraHolland in Aalsmeer. Een andere Italiaan die in 2015 in Nederland werd gearresteerd, Domenico B., is vrijgesproken van maffialidmaatschap. Wel kreeg hij een levenslang toegangsverbod van de Aalsmeerse bloemenveiling.

In 2015 was de vermeende cokesmokkel door de Italiaanse maffia vanuit Aalsmeer groot nieuws. In binnen- en buitenland was er veel aandacht voor de arrestatie als gevolg van een grootscheeps onderzoek van de Nederlandse en Italiaanse politie. Een tip vanuit Italië zorgde er toentertijd voor dat broers C. nauwlettend in de gaten gehouden werden en hun kantoor zelfs volgehangen werd met afluisterapparatuur. In totaal werden 54 verdachten gearresteerd.

Vincenzo C. kreeg eerder al een straf opgelegd van 20 jaar, maar werd vorig jaar in hoger beroep door de rechtbank in Latina vrijgesproken van de verdenking van maffialidmaatschap. De rechtbank in Calabrië oordeelde deze week echter anders. 


Leandra de Boef | 12-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS