donderdag 29 oktober 2020
2010TOP  Retail Solutions 2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020

Zomerbloemen gladiool, leeuwenbek en zonnebloem in juli op bloemenagenda

Zomerbloemen gladiool, leeuwenbek en zonnebloem in juli op bloemenagenda

De gladiool, leeuwenbek en zonnebloem zijn door Bloemenbureau Holland als zomers trio gekozen voor de Bloemenagenda in juli. "Totaal verschillend qua achtergrond, vorm en kleur, maar zo krachtig samen."

De gladiool komt oorspronkelijk uit Afrika en is een echte zomerbloeier. De officiële naam Gladiolus komt uit het Latijn en betekent zwaardje, een verwijzing naar de zwaardvormige bladeren. De naam symboliseert kracht en overwinning. De gladiool komt voor in bijna alle kleuren van de regenboog en in tweekleurige soorten. De bloemvorm varieert van gaafrandig tot gefranjerd en van grootbloemig tot kleinbloemig waaronder de soorten colvillii en primulinus.

De leeuwenbek het officieel in het Latijn Antirrhinum en komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en Noord-Afrika. De naam Antirrhinum komt van het Griekse “op een neus gelijkende bloem”, verwijzend naar de bijzondere bloemvorm van de leeuwenbek. De leeuwenbek is te verkrijgen in heel veel kleuren en steellengtes. We zien naast de eenkleurige steeds meer tweekleurige en meerkleurige bloemen in het assortiment.
 
 
De zonnebloem, oftewel Helianthus, kwam ooit uit het zuiden en westen van de Verenigde Staten. In 1530 werd de zonnebloem door Spaanse zeelieden naar Europa gebracht. De Helianthus ontleent zijn naam aan de Griekse woorden voor zon, Helios, en bloem, Anthos. We kennen de zonnebloem vooral in haar gele gedaante, maar er zijn ook crèmekleurige, bruine, oranje en zelfs tweekleurige versies. De bloemgrootte kan variëren van 5-15 centimeter tot wel 15-30 centimeter. Er zijn zelfs variëteiten waarbij de bloem rechtop staat.

Met hun kleurrijke uitstraling en robuuste vormen zijn deze drie zomertoppers heel geschikt voor vrolijke zomerse boeketten en arrangementen. Denk daarbij aan een plukboeket, tafeldecoratie of parallel arrangement, juist door de langgerekte vormen van de gladiool en leeuwenbek en de ronde vorm van de zonnebloem. Een vaas of bak vol met een soort zomerbloemen steelt de show op zomerse feesten en BBQ’s.

foto en bron: mooiwatbloemendoen.nl 


10-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 Anthura Laborant met groene vingers


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS