dinsdag 22 juni 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Plantion voert slottijden in om aanvoer beter te spreiden

Plantion voert slottijden in om aanvoer beter te spreiden

Plantion gaat vanaf nu werken met slottijden voor de aanvoer van producten. Dit om vooral de nachtelijke aanvoer van producten te spreiden, meldt de veiling in Ede. Elke vervoerder moet voortaan een half uur ‘boeken’ waarbinnen hij zijn goederen lost. Voor Plantion helpt meer spreiding om de producten efficiënter en met meer aandacht gereed te kunnen maken voor het veilen. Voor de vervoerder is door het reserveren van slottijden zeker dat hij direct kan lossen bij aankomst en ook binnen een half uur weer weg is. 

Het werken met slottijden is onderdeel van een aantal maatregelen waarmee Plantion verwacht de kwaliteit en efficiëntie van het logistieke proces te verbeteren. Het is overigens niet de enige maatregel om de aanvoer meer te stroomlijnen. Ook vraagt de veiling vervoerders bijvoorbeeld om producten voor bemiddeling overdag aan te voeren. 

Vervoerders die producten bij Plantion wil lossen, kunnen een slottijd reserveren via de Time Slot Management-app op de Web-portal. In deze app volgt de vervoerder enkele stappen en selecteert hij een half uur in het overzicht van beschikbare slottijden. Op het afgesproken tijdstip dockt hij aan bij Plantion en meldt hij zich bij een logistiek medewerker die waar nodig assistentie kan verlenen. Het proces van lossen en het laden van eventuele retourvracht neemt zodoende maximaal een half uur in beslag. Als een chauffeur onderweg vertraging oploopt of vergeten is om een slottijd te reserveren, wordt hij wel gelost, maar is dan wel afhankelijk van nog beschikbare tijden. 

Plantion neemt de maatregelen vanwege de toegenomen drukte in de nachtelijke aanvoer. "Vooral tussen 03.00 en 05.00 uur was er regelmatig sprake van een piek, waarin het uiterste werd gevraagd van de logistieke capaciteit" legt de veiling uit. Hierdoor moesten vaak in een te korte periode veel ladingdragers gereed worden gemaakt voor het veilen om 06.00 uur. Hierdoor was er ook te weinig tijd om consequent alle producten te fotograferen.

 


10-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS