donderdag 29 oktober 2020
2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020 2010TOP  Retail Solutions

Celosia woonplant van de maand juli 2020

Celosia woonplant van de maand juli 2020
Celosia is door Bloemenbureau Holland gekozen tot woonplant van de maand juli 2020. Met zijn knalkleuren en uitbundige bloemvormen is Celosia een opvallende verschijning. Ze is met vlammende toortsen, smalle staarten of een sprookjesachtige kam in de oogverblindende kleuren rood, geel, wit, roze, paars, oranje, groen of meerkleurig. Celosia heeft een licht kruidige geur en geeft maandenlang plezier met haar bijzondere bloei. In de zomermaanden kan ze ook naar buiten op het balkon of terras en als eenjarige tuinplant worden toegepast. 
 
 
Celosia groeit in het wild in de tropen en heeft zich vanuit Oost-Afrika, Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië verspreid naar vele andere tropische gebieden. De plant behoort tot de amarantenfamilie (Amaranthaceae) waar ook andere flamboyante types als Amaranthus en Atriplex bij horen. Celosia staat symbool voor stoutmoedigheid. Als je iemand moed wilt toewensen voor iets spannends, dan is een Celosia plant zeer op zijn plaats.

De kleuren en vormen van Celosia passen prachtig bij een trendy urban vibe. Denk voor een eigentijdse presentatie aan potten met een graffitidessins, beschilderde blikken, gerecycled kunststof, sober beton en kauwgomtinten. Krachtige motieven, uitgesproken kleuren en gebrek aan een eenduidige stijl versterken het gevoel van een unieke plant met persoonlijkheid, dat past in deze tijd.

bron en foto: mooiwatplantendoen.nl


08-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 Anthura Laborant met groene vingers


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS