woensdag 12 mei 2021
FN TOP add FN TOP logo

Digitaal handelsplatform Dutch Flower Group genomineerd voor Dutch Interactive Awards

Digitaal handelsplatform Dutch Flower Group genomineerd voor Dutch Interactive Awards

Het digitale handelsplatform van Dutch Flower Group, dat dit jaar is geïmplementeerd, is genomineerd voor de Dutch Interactive Awards van Emerce. Het platform Global B2B(2B) is ontwikkeld door Accenture Interactive in Amsterdam in opdracht van Dutch Flower Group (DFG). Het platform is genomineerd in de categorie B2B Commerce.

Er zijn in totaal 84 projecten genomineerd in 15 categorieën. De selectie van genomineerde projecten staat volgens Emerce voor het beste online werk van bureaus in Nederland op variabelen als concept, design en resultaat. Op 11 september zullen alle genomineerden hun werk digitaal presenteren voor vakyjury’s. De winnaars ontvangen de Awards later op bij voorkeur een feestelijke award night, zo meldt de organisatie. Hoe, wanneer en of dit ook echt mogelijk zal zijn zal in september bekend gemaakt worden. 

Door te innoveren in het B2B en B2B2B verkoop proces wil DFG zijn positie als marktleider versterken. Met hun afzonderlijke webshops wisten de DFG bedrijven al 30 procent van de omzet via digitale kanalen te genereren. Deze webshops zaten echter tegen hun technische limiet aan. 

foto: Dutch Flower Group en Accenture Interactive

Global B2B(2B)

Accenture Interactive stond voor de taak om een platform te ontwikkelen dat om kan gaan met de volumes van het dagelijkse vers aanbod van DFG in de back-end. Ook was het voor DFG van groot belang dat de afzonderlijke bedrijven zelf de regie houden over de presentatie en inrichting van de front-end. 

Het resultaat is digitaal handelsplatform Global B2B(2B) dat draait op basis van SAP Commerce Cloud. De backend van de 20 verschillende webshops is hierbij volledig geïntegreerd met de ERP systemen van de bedrijven. Aan de voorkant plaatsen klanten hun orders op basis van gepersonaliseerd aanbod, transport schema's en volume afspraken. Ze kunnen zelf hun orders en facturen inzien en klanten met B2B2B relaties kunnen in het platform zelf hun aanbod en prijsafspraken beheren. 

DFG zit in een digitale transitie en zet steeds meer klanten op het nieuwe platform. Klanten op het nieuwe platform bestellen vaker en plaatsen gemiddeld 10% meer. Het nieuwe platform stelt DFG in staat om klantdata te verzamelen. Verbeteringen en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten zijn dan ook data gedreven. Ook zullen aanbod en aanbiedingen verder worden gepersonaliseerd en zal er slimmer worden ingekocht op basis van klantwensen.

bron: Emerce


Leandra de Boef | 05-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS