donderdag 13 augustus 2020
Zomervakantie FN TOP add

Wie wint de FleuroStar 2020?

Wie wint de FleuroStar 2020?

Ondanks dat er dit jaar geen FlowerTrials gehouden, vindt wel een digitale editie plaats van de verkiezing tot Fleurostar 2020. Uit vijf noviteiten wordt de opvolger gekozen van de succesvolle Begonia elatior MacaRouge van Beekenkamp, die in 2019 de FleuroStar won.

Elk van deze noviteiten wil graag de nieuwe 'winnaar met de wow-factor' worden, ofwel de variëteit met de grootste visuele impact op het verkooppunt. De competitie wordt dit jaar digitaal georganiseerd. Met een online wedstrijd wil de organisatie de continuïteit van het event waarborgen, aangepast aan de huidige realiteit.

Meer dan 30 professionals uit veredeling, productie en handel, evenals vakjournalisten en marketingexperten kiezen de Winnaar met de Wow factor. Voor de jurering is er dit jaar een plant line-up op dinsdag 9 en woensdag 10 juni bij Takii. Juryleden worden uitgenodigd om te stemmen op afspraak. Dit kan zowel persoonlijk als via Zoom. De winnaar wordt de variëteit met de hoogste gemiddelde score op handelspotentieel en aantrekkelijkheid op het verkooppunt.

Digitalis x hybrida Panther - Takii
Digitalis Panther 250 370withlogoWie wil er graag een weelderige tuin aanleggen? Met de digitalis x hybrida Panther kan dat! De wilde Panther heeft een struikvormige groei, met veel uitlopers en nog veel meer bloemen. De elegante roze stelen springen direct in het oog, en aan het mooie vlekkenpatroon in de bloem zie je waar de naam vandaan komt. De noviteit bloeit continu van de vroege lente tot de late herfst en lokt bestuivende insecten naar de tuin. Deze digitalis is de allereerste steriele F1-hybride die uit zaad wordt opgekweekt, en de plant zal zich dan ook niet uitzaaien. De pittige Panther heeft een compacte groeiwijze, wordt 50 tot 90 cm hoog en is helemaal op z’n plaats in grote potten of in de border.

Dahlia x hybrida Sincerity - Syngenta Flowers
Dahlia 250 370withlogoBen je op zoek naar groot en verbluffend, kijk dan eens naar Sincerity van Syngenta Flowers. De volledig dubbele bloemen van deze nieuwe dahlia kunnen een diameter bereiken van wel 20 cm! Sincerity heeft een grote hoeveelheid vroegbloeiende bloemen in bijzondere tinten: tweekleurig roze en wit met een speels beetje geel in het centrum. Sincerity is compact en goed vertakt en biedt daarmee een fraai gevormde achtergrond voor de prachtige bloemen. Met het hoogtepunt van de bloei in het midden/einde van de zomer en de vroege herfst is deze dahlia een prima keuze voor openbare ruimtes en grote bakken of potten, of om de eerste gaten in de vaste border op te vullen. Sincerity doet het uitstekend in de tuin en heeft een enorme kleurenimpact die zowel de retail als de consument zal overtuigen.

Solenostemon Main Street Hollywood Boulevard - Dümmen Orange
Solenostemon 250x370withlogoMaak plaats voor deze gekke bladeren! Solenostemon Main Street Hollywood Boulevard brengt de jungle naar je terras of balkon. Het donkerrode blad met een rood patroon in het centrum en een helgroene buitenrand springt enorm in het oog. Deze coleus is in zijn eentje al een formidabele aanwezigheid, maar is ook de perfecte aanvulling op een beplanting met bloeiende collega's in bakken en potten. Main Street Hollywood Boulevard is zeer makkelijk te verzorgen, heel het jaar door verkrijgbaar en geschikt voor zowel binnen als buiten. Deze noviteit wint de retail voor zich dankzij haar uitstekende shelf life en verbluft consumenten met haar geweldige groeiprestaties.

Petunia x hybrida Mystical Midnight Gold - Florensis
PetuniaMystical 250 370withlogoDurf je anders te zijn? Maak een echt statement met de petunia Mystical® Midnight Gold. Deze noviteit heeft donkerpaarse, bijna zwarte dubbele bloemen met contrasterende citroengele randen. Door de vele bloemblaadjes lijkt elke bloem wel een kleine roos. Midnight Gold is een robuuste plant met een uitstekende vertakking. Zet de plant in een hangmand of container en de bloemenovervloed komt als een prachtige waterval over de randen. In het bloembed zorgt Mystical® Midnight Gold voor een bloementapijt met unieke kleuren. De bijzondere kleurencombinatie zal overal in het oog springen, en voor consumenten die hun balkon of tuin een individuele uitstraling willen geven, is Mystical® Midnight Gold absoluut de juiste keuze.

Petunia x hybrida Shock Wave Purple Tie Dye - PanAmerican Seed
PetuniaPurpleTieDye 250 370withlogoHangmanden met petunia’s worden naar een hoger niveau getild door Shock Wave® Purple Tie Dye! Elke plant zit boordevol kleine, in het oog springende bloemen, die onder invloed van verschillen in temperatuur en licht telkens weer voor nieuwe spectaculaire patronen in paarse, blauwe en witte tinten zorgen. Shock Wave® Purple Tie Dye floreert net zo goed in kleine tuinen, manden en potten als in gemengde beplantingen. Deze trendy petunia kan tegen de regen en ziet er direct na een bui weer helemaal fris uit. Kwekers zullen onder de indruk zijn van deze uniform groeiende krachtige planten, die net zo makkelijk te produceren zijn als EasyWave. En retailers en consumenten zullen zich verbazen over de vele bloemen en de voortdurende veranderende kleuren.

 

 

Bron: www.floranews.com
04-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS