donderdag 13 augustus 2020
Let Hope Bloom Zomervakantie

Speciale aandacht voor bijenplanten

Speciale aandacht voor bijenplanten

In juni en juli wordt extra aandacht besteed aan bijen en bijenplanten. Bijen horen bij de zomer, maar de moeilijkheden in hun natuurlijke omgeving zorgen ervoor dat de bijenpopulaties schrikbarend afnemen. De beestjes zijn kwetsbaar, maar tegelijk van groot belang voor de bestuiving van bloemen en planten. Met de juiste ‘bijen’-planten op het balkon, het terras en in de tuin helpen we de bijen een handje bij het vinden van hun voedsel.

Veel aandacht voor bijen
In veel Europese landen is er aandacht voor de bij met hierbij speciale aandacht voor bij-vriendelijke-planten. Zo was er in Nederland in april bijvoorbeeld de Nationale Bijentelling 2020. Ruim 10.000 tellers kwamen in actie voor de wilde bij. Ook Tuinbranche Nederland heeft het actiethema 'Bijen in je tuin!' voor het verbeteren van de leefomgeving van deze insecten.

In Frankrijk is het in de week van 13 t/m 21 juni de "Semaine des Fleurs pour les Abeilles" (de week van bloemen voor bijen). Veel verkooppunten, tuincentra en bloemisten schenken aandacht aan het thema en bieden een speciaal assortiment bijenplanten aan. De Franse belangenorganisatie Val’hor stelt winkelmateriaal beschikbaar en zorgt er vooral voor dat de pers elk jaar ruim aandacht aan dit thema schenkt. 

Stem je tuinplantenaanbod af op de bij
Dit is dus een interessante periode om op in te spelen met het aanbod aan tuinplanten. Een meer dan goed moment om er voor te zorgen dat de verkooppunten vol staan met bij-vriendelijke planten, zoals bijvoorbeeld de Salvia, Lavendel, Echinacea, Phlox, Nepeta, Rudbeckia, Anemoon, Digitalis, Cosmos en Sterjasmijn.

foto: mooiwatplantendoen.nl

 

 


03-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS