zaterdag 4 juli 2020
Meesterlijk geschikt FN TOP add

Dutch Flower Group krijgt toestemming voor overname Panalpina Airflo

Dutch Flower Group krijgt toestemming voor overname Panalpina Airflo

Dutch Flower Group heeft toestemming gekregen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om Panalpina Airflo over te nemen. Dat heeft de ACM op 26 mei bepaald. Volgens de ACM blijft na de overname voldoende concurrentie over. De huidige grootaandeelhouder DSV Panalpina A/S kondigde begin deze maand aan de activiteiten van Airflo in Kenia en Nederland te willen verkopen aan minderheidsaandeelhouder Dutch Flower Group (DFG). 

Het feit dat de ACM geen bezwaar heeft tegen de overname door DFG houdt in dat voor de overname geen vergunning nodig is in het kader van de Mededingingswet. Airflo is een logistieke onderneming, gespecialiseerd in de handling en verzending van verse producten zoals verse snijbloemen, stekmateriaal, groenten en andere (tuinbouwgerelateerde) producten.

DFG ziet grote kansen om met de know-how vanuit haar sierteeltactiviteiten de supply chain vanuit Afrika verder te versterken met de meest optimale koelketen vanuit de expertise van Airflo. Dit voor zowel de eigen bedrijven als de bestaande Airflo klanten, bij zowel de import vanuit Kenia van verse snijbloemen als andere verse producten, zoals groenten.

Het management van Airflo zal ongewijzigd worden voortgezet door Pim de Wit als general manager Airflo B.V. in Nederland en Peter Verner Kristensen als managing director Airflo Ltd in Nairobi, Kenia.

Bron: www.floranews.com
Leandra de Boef | 29-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS