zaterdag 11 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Noord-Holland verbiedt gebruik glyfosaat

Noord-Holland verbiedt gebruik glyfosaat
Het gebruik van het omstreden gewasbeschermingsmiddel glyfosaat, vooral bekend onder de naam Roundup is vanaf 1 november 2020 niet meer toegestaan voor agrarische grondpachters in de provincie Noord-Holland. Het verbod geldt voor nieuwe pachtcontracten en gold al voor percelen binnen het Natuurnetwerk Nederland (NNN). Dit staat in het aangepaste pachtbeleid van de provincie Noord-Holland.
 
Glyfosaat is de werkzame stof in middelen die onkruid bestrijden. Hoewel het gebruik van deze stof door de Europese Unie (EU) is toegestaan, is er steeds meer twijfel over schadelijke gevolgen van het middel voor mens en dier. Noord-Holland wil onkruid niet met gif, maar zoveel mogelijk met mechanische of ecologische technieken bestrijden. "Op de paar plekken waar toch nog chemische middelen ingezet moeten worden, stoppen we nu ook het gebruik van glyfosaat. De EU evalueert dit gebruik in 2022. Daar willen we niet op wachten. We doen ons uiterste best de biodiversiteit in onze provincie te beschermen. Dit verbod helpt daar aan mee”, aldus gedeputeerde Esther Rommel.
 
Noord-Holland verbiedt glyfosaat
 
Tijdens verschillende regio overleggen eerder dit jaar gaven pachters en geïnteresseerden aan de wens van de provincie op een verbod te brgijpen, maar het het gebruik van glyfosaat nu nog noodzakelijk te achten omdat er volgens hen geen natuurvriendelijker en even effectief alternatief bestaat. Uit gesprekken met de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) en agrarische natuurverenigingen kwamen geen grote bezwaren tegen een verbod.

Leandra de Boef | 28-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS