woensdag 8 juli 2020
Let Hope Bloom Meesterlijk geschikt

Tijdelijke uitzondering op Europees kartelverbod voor sierteeltsector

Tijdelijke uitzondering op Europees kartelverbod voor sierteeltsector

Bedrijven die bloemen, planten of bloembollen produceren mogen tijdelijk afspraken maken met andere producenten over de productie. Ook voor zuivelproducenten en de fritesaardappelindustrie wordt een uitzondering gemaakt op het kartelverbod binnen de Europese Unie. De uitzondering geldt voor sierteeltproducten en fritesaardappelen tot en met 4 november en voor zuivel tot en met 30 september.

De Europese Commissie heeft besloten een uitzondering op het kartelverbod te maken omdat de markten voor sierteelt, fritesaardappelen en zuivel erg verstoord zijn. Door de uitzondering kunnen bedrijven nu bijvoorbeeld onderdeling afspreken om minder te produceren. Normaal gesproken zijn dit soort afspraken verboden omdat ze slecht zijn voor de onderlinge concurrentie. Dit soort afspraken over de productie kunnen nu juist zorgen voor een stabielere markt, zo stelt de Europese Commissie.

Afspraken die gemaakt worden binnen de uitzondering moeten wel gemeld worden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Voor sierteelt en fritesaardappelen kan dit tot en met 4 november 2020 op de website van de RVO. Hier zijn ook de voorwaarden terug te vinden voor de uitzondering op het kartelverbod. 


27-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS