dinsdag 3 augustus 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Fairtrade-certificaat voor Poinsettia van Beekenkamp

Fairtrade-certificaat voor Poinsettia van Beekenkamp

Beekenkamp Plants Ornamentals heeft het Fairtrade-certificaat behaald voor haar poinsettia moederplant-faciliteiten in Ethiopië en haar bewortelingslocatie in Nederland. Fairtrade gaat over fatsoenlijke arbeidsomstandigheden, lokale duurzaamheid en eerlijke handelsvoorwaarden voor boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden.

“Poinsettia is een belangrijke teelt voor onze onderneming en de keten is tevens van groot belang voor ons. We hebben toegezegd dat we voor elke verkochte Fairtrade-poinsettia de volledige opslag die we toevoegen aan de prijs van jonge planten, overgedragen aan de Fairtrade-bonusregeling voor onze werknemers op de kwekerij. Dat maakt een wezenlijk verschil in hun beloning", aldus Marc Driessen, directeur van Beekenkamp Ornamentals.

Beekenkamp hanteerde al hoge standaarden voor een brede reeks aan certificeringen die onder meer sociale en ethische thema's omvatten en aspecten als hygiëne en duurzaamheid. Door nu ook Fairtrade-gecertificeerd te zijn, is het perspectief van de medewerkers op de farm verbeterd en hebben ze meer grip op hun eigen toekomst.

De poinsettia's, die ook bekend zijn als de Beekenkamp Superstars, kunnen door de hele keten heen worden verkocht onder het Fairtradelabel. Dit geldt ook voor het Princettia programma. 


26-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS