zaterdag 15 augustus 2020
Zomervakantie FN TOP add

Sakata zet SunPatiens in het zonnetje op de Dag van de biodiversiteit

Sakata zet SunPatiens in het zonnetje op de Dag van de biodiversiteit

Vandaag, 22 mei, is het de Internationale Dag van de Biodiversiteit! Biodiversiteit is de verzamelnaam voor de grote verscheidenheid aan micro-organismen, dieren- en plantensoorten. De dag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de problematiek rondom biodiversiteit en om zo mensen op hun verantwoordelijkheid aan te spreken om het natuurlijk erfgoed te bewaken. Precies daarom brengt veredelaar Sakata de SunPatiens vandaag onder de aandacht.

Wist je namelijk dat SunPatiens bijdraagt aan het behoud van biodiversiteit? Jazeker, deze hybride impatiens geeft al terug aan de natuur sinds 2006! Destijds heeft de veredelaar een overeenkomst gesloten met Indonesië (IAARD) voor toegang tot inheemse planten, waar SunPatiens uit is voortgekomen. De overeenkomst die destijds was gesloten met Indonesië, was een voorloper op het huidige Nagoya Protocol. Het Nagoya Protocol regelt onder het Biodiversiteitsverdrag de rechten en plichten rondom toegang tot deze bronnen en het eerlijk delen van wat het gebruik ervan oplevert, zoals geld of kennis. Dat houdt dus in dat voor elke SunPatiens die wordt gekocht, er een bedrag terug gaat naar Indonesië ten behoeve van lokaal onderzoek met betrekking tot het behoud van biodiversiteit. Wanneer jij een SunPatiens plantje koopt, investeer je in het behoud van biodiversiteit en daarnaast geniet je van een prachtige kleurrijke tuin of balkon totdat de vorst weer opkomt.

SunPatiens zijn bijzondere Impatiens, die drie seizoenen lang bloeien. De planten zijn ook nog eens compleet ongevoelig voor meeldauw en onderhoudsvriendelijk, ze hebben namelijk alleen maar water nodig om in goede bloei te blijven. Net als voorgaande jaren zal de Sunpatiens ook dit jaar volop te bewonderen zijn in Artis.
 


22-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Groen-Direkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS