dinsdag 3 augustus 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

De 5 vragen aan... Rainer Ostmann

De 5 vragen aan... Rainer Ostmann

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Rainer Ostmann, tuinbouwtechnicus en bloemist uit Visbek in Nedersaksen in het noorden van Duitsland. Ik ben 53 jaar oud, getrouwd en heb 3 kinderen. Wij runnen als 2e generatie familiebedrijf een kwekerij en 4 tuincentra van 4000-6000m2 in de omgeving van Bremen-Oldenburg. Sinds 2019 behoren we tot de Intratuin Groep en hebben we alle tuincentra volledig heringericht en omgebouwd naar de nieuwe bedrijfsidentiteit. Een bijzondere en grote taak. De klanten reageren meer dan positief. De nieuwe assortimenten en de nieuwe marketing worden zeer goed ontvangen. Stijgende verkopen en veel nieuwe klanten motiveren ons om dit pad met Intratuin intensief te blijven volgen.

Sinds mei 2020 bouwen we in Oldenburg een zesde locatie op een oppervlakte van bijna 30.000 vierkante meter. Voor ons een zeer groot en belangrijk project met veel nieuwe ideeën en innovaties, die we met steun van het Intratuin-team gaan implementeren.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Het is erg leuk om met bloemen en planten te werken. Deze blijven bij Ostmann in alle tuincentra in het middelpunt staan. Huis en tuin zijn in deze moeilijke tijden voor veel mensen nog waardevoller en belangrijker geworden.

Voor ons als groene sector is dit een grote kans. We ervaren momenteel een zeer hoge waardering voor onze bloemen en planten, producten en diensten. We moeten hier met kracht en veel nieuwe ideeën gebruik van maken.

Welk nieuws heeft je de laatste tijd beziggehouden?

De overgang naar het Intratuin-concept, de Corona-crisis en een extra sterk hoogseizoen in 2020. Én natuurlijk ons nieuwbouwproject in Oldenburg.

Grote uitdagingen. Spannende tijden. Maar het is vooral heel erg leuk om in deze fantastische sector te werken.

Wat zou je graag willen oppakken of veranderen?

Meer moed, kracht en zelfvertrouwen voor de groene sector. We doen met ons groen en alles wat daarbij hoort, veel voor het milieu en voor de maatschappij. We moeten dit alleen op een offensievere en meer zelfverzekerde manier communiceren om zo de waardering voor onze groene sector en de tuinbouw in het algemeen verder te vergroten. De nieuwe media, de digitalisering en de sociale media zullen een sleutelrol spelen voor toekomstig succes.

Wat ga je dit weekend doen?

Het weekend is voor ons, vooral in mei, zakelijk gezien erg belangrijk. Ik zal ook dit weekend zeker al mijn tuincentra bezoeken en het team ondersteunen waar ik kan. Het is een traditie in onze familie om er te zijn en te ondersteunen waar mogelijk. Natuurlijk is er ook tijd voor het gezin en enkele privé-activiteiten. Ons werk is ook een beetje onze hobby en onze passie 😊 en daarom een ​​zeer belangrijk onderdeel en focus van al onze activiteiten.

 

Bron: www.floranews.com
22-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS