dinsdag 3 augustus 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Inspectie eist naleving corona-maatregelen Friese groentekweker

Inspectie eist naleving corona-maatregelen Friese groentekweker

Een groentekweker in de Friese gemeente Waadhoeke heeft van de Inspectie SZW een eis tot naleving van RIVM-maatregelen opgelegd gekregen. Er is geconstateerd dat de maatregelen ter bescherming tegen het corona-virus niet goed worden nageleefd, waardoor er risico op verspreiding van het virus bestaat. Bij het bedrijf werken circa honderd mensen, waar de werkgever een zorgplicht voor heeft.

Na diverse meldingen, waaronder van de gemeente, en telefonisch onderzoek, besloot de Inspectie vorige week een fysieke inspectie uit te voeren bij de kweker. Volgens de inspectie bleek dat op een aantal terreinen de RIVM-richtlijnen niet correct werden nageleefd. Er is volgens de Inspectie geen sprake van toezicht op het gefaseerd binnenkomen en weer verlaten van het pand door de werknemers. Ook is er geen toezicht op het aantal werknemers dat tegelijk aanwezig is in de kleedkamer en de aan de gang gelegen wasruimte. Ook wordt op diverse werkplekken de anderhalve meter afstand niet gerespecteerd, meldt de Inspectie. Volgens de Inspectie is het in veel gevallen wel mogelijk om die afstand te houden, maar doen werknemers het niet. Hierop wordt door de werkgever nauwelijks of geen toezicht gehouden. Evenals op het tijdens de pauzes i acht nemen van de anderhalve meter maatregel.

"De werkgever heeft een zorgplicht voor zijn werknemers en is dus verantwoordelijk om te zorgen dat de werknemers zich aan de richtlijnen (kunnen) houden", aldus de Inspectie. 

 


20-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS