woensdag 12 mei 2021
FN TOP logo FN TOP add

KP Holland van start met implementatie nieuwe bedrijfssoftware

KP Holland van start met implementatie nieuwe bedrijfssoftware

Veredelaar en kweker KP Holland is deze maand van start gegaan met de implementatie van de ERP-bedrijfssoftware van Agriware. Het bedrijf was op zoek naar naar tuinbouw specifieke software met meer functionaliteit, waarmee het onder andere vooruitgang kan boeken op ruimteplanning, registratie op de werkvloer en orderverwerking.

KP Holland heeft drie disciplines: veredeling, vermeerdering en afkweek. De jongplant afdeling gaat van start met de implementatie van Agriware. Roy van der Knaap, Technisch manager bij KP Holland: “De eerste sessie zijn we begonnen met een introductie en de eerste onderwerpen rondom de inrichting van het pakket. Het programma en onze processen moeten met elkaar gaan matchen. We hebben een projectgroep samengesteld met hoofdgebruikers uit de afdelingen inkoop, verkoop, productie en financiën. Een vaste projectdag in de week zorgt voor voortgang. Voor ons waren de mogelijkheden op korte en lange termijn in combinatie met referentiebedrijven van Agriware doorslaggevend om de keus te maken. Het doel is om dit jaar te implementeren zodat we de nieuwe teeltronde kunnen starten. Met Agriware zijn we toekomstbestendig.”

Silva Visser, projectleider bij Mprise Agriware, ziet het project met vertrouwen tegemoet. “De aanpak met onze Sure Step methode geeft houvast. We zijn toch gestart om na de Corona-periode al een eind op weg te zijn. Onze consultants starten met het onderdeel Verkoop in een kleine setting. Hierbij houden we de samenhang van de processen voor het vervolg goed op elkaar met het Business Control Model. Betrokkenheid van alle projectgroep leden is essentieel.

Tom de Ree, implementatieconsultant, ziet mooie optimalisatiemogelijkheden. “De voornaamste reden voor KP Holland om voor Agriware te kiezen is de manier waarop we via de artikelbeschikbaarheid de benodigde inkoop per periode kunnen baseren op de verwachte/geraamde verkoop. Dit uiteraard naast het centraliseren van data en informatie, overzicht en het overstappen van losse systemen naar één systeem waar de informatie leidend is. Echt mooi om hen te helpen met deze verbeteringen!”

 


20-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS