donderdag 23 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

De 5 vragen aan... Bianca Vreugdenhil

De 5 vragen aan... Bianca Vreugdenhil

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?
Ik ben Bianca Vreugdenhil, getrouwd en moeder van 2 geweldige zoons. Ik wilde altijd boerin worden. Niet om het boerin zijn, maar om het vrije leven, bloemen en beestjes om mij heen, een bedrijfje aan huis. Ik volgde de bloemisten opleiding bij Middelbare Tuinbouwschool Huis te Lande in Rijswijk en rondde deze succesvol af. Met deze vakdiploma's op zak en jaren ervaring op gedaan te hebben bij bloemisten en groothandel, was in 2015 Bloemstylist Bianca Vreugdenhil een feit.

De 5 vragen aan Bianca Vreugdenhil

Zo werd een stukje droom toch waarheid. Ik werk vanuit mijn atelier aan huis. Heerlijk vrij en ik maak eigenlijk alles wat iedere bloemist maakt. Wat bij mij anders is, is dat ieder bloemwerk op maat gemaakt wordt. Natuurlijk kunnen er 24 boeketten tegelijk besteld worden, maar in principe is ieder boeket anders. Op mijn website staan wel voorbeelden, maar deze worden altijd aan de wens en het budget van de klant aangepast. Ik werk niet graag met 2 gerbera's hier en 4 rozen daar omdat het op plaatjes zo staat.

Voor bijvoorbeeld rouwwerk of trouwwerk zitten we onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers, bij Bloemstylist in het atelier. Hier hebben we alle privacy omdat er geen andere klanten rondlopen. De inkoop wordt gedaan via veiling, bloemenhandel en direct bij kwekers in de buurt. Zo zijn de bloemen altijd vers ingekocht voor het op maat gemaakte bloemwerk. Ik probeer hierin altijd net iets anders te zijn dan een ander. Met bloemen werken is mijn passie en dat is terug te zien in mijn bloemwerk.

Daarnaast ben ik als styliste voor bedrijven sterk in het creëren van een goed visueel beeld. In mijn opleiding heb ik een vak gevolgd in vormgeving, product styling en product presentatie. Deze beelden worden bijvoorbeeld gebruikt voor een nieuwe huisstijl, social media of voor florale en groen decoratie in combinatie met bijpassende materialen. Naast dat ik producten sterk kan laten over komen, vind ik het ook superleuk om te doen, te kijken naar kleuren, welk product echt naar voren moet komen, naar welke sfeer gecreëerd moet worden. Zelf ben ik geen fotograaf. Alle foto’s die ik maak, maak ik met mijn telefoon. Vaak wordt er samengewerkt met een professioneel fotograaf en eventueel ook met een model.

De 5 vragen aan Bianca Vreugdenhilfoto: Rolf van Koppen fotografie

Wat maakt deze functie zo bijzonder?
Dat iedere dag anders is. Je weet nooit wat het brengt, bijzondere ontmoetingen, bijzonder bloemwerk. Hele fijne gesprekken of echt verdrietige momenten. Wat ik zo fijn vind aan het beroep is dat ik mezelf er echt in kan verliezen, het geeft me enorm veel energie. Ik heb geen favoriete bloem, dat is iedere dag weer anders.

Ik heb geen voorraad en koop alles vers in. Daardoor gebruik ik een gegarandeerd vers product en mag ik met de mooiste bloemen werken. Ik steek graag tijd in samenwerkingen met kwekers. Anjers, Dracaena, trosrozen, ranonkels, alles komt uit de buurt. Prachtig om de mensen te leren kennen, ik geniet ervan.

Welk nieuws heeft je de laatste tijd beziggehouden?
Ik moet zeggen dat ik niet van al het nieuws op de hoogte ben. Ik wil goed bijhouden wat nu in deze coronatijd wel en niet gewenst is, hoeveel mensen er op de begrafenis mogen komen bijvoorbeeld. Dat soort dingen weet ik graag. Men komt met vragen in een verdrietige periode, ook al is het vaak via video bellen. Dan wil ik graag de mensen antwoord kunnen geven op veel van hun vragen. Bij mij stopt het rouwwerk niet bij online bestellen en betalen. Persoonlijke aandacht staat bij mij hoog in het vaandel.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?
Ik zou graag wat verder milieuvriendelijk uitbreiden. Zo heb ik nu ook graspapier voor het inpakken, maar doordat het wat dunner is, is het niet voor alles geschikt. Verder zou ik de productstyling en productpresentatie verder willen verfijnen en het totaalplaatje naar het rouwwerk toe ben ik al meer aan het uitbreiden. Verder geef ik de toekomstige bloemisten graag mijn ervaring mee. Zoals het er nu uitziet ben ik binnenkort leerbedrijf voor niveau 4 leerlingen.

Wat ga je dit weekend doen?
Dat is bij mij vaak vooraf nog niet duidelijk. We hopen in de weekenden met het gezin samen te kunnen zijn, maar meestal werk ik op zaterdag en bij rouwwerk ook op zondag. Ik probeer dan wel op tijd klaar te zijn en op zaterdagavond is het voor ons altijd movie-night. Nadat wij ook jaren een café hebben gehad, zijn we nu geen echte feestvierders meer. Ik hou ervan om te tuinieren en lekker thuis te zijn.
 

Bron: www.floranews.com
19-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS