woensdag 2 december 2020
FN TOP add FN TOP logo

Wolter Kroes deelt samen met Zonnebloemvrijwilligers potzonnebloemen uit #daslief

Wolter Kroes deelt samen met Zonnebloemvrijwilligers potzonnebloemen uit #daslief

VriendenLoterij-ambassadeur Wolter Kroes heeft deze week samen met Zonnebloemvrijwilligers van de afdeling Wageningen mensen met een handicap verrast met potzonnebloemen Sunsation Sunflower en een persoonlijke Aandachtskaart. Hiervan werden opnames gemaakt in het kader van het RTL4-programma VriendenLoterij voor het prgramma "De Winnaars".

Wolter Kroes mocht via een video-call een grote prijs van € 100.000 uitreiken aan een winnaar van de VriendenLoterij. Door ook mee te lopen met de vrijwilligers van de Zonnebloem kon Kroes het geweldige werk van deze vrijwilligers laten zien dat dankzij de VriendenLoterij-deelnemers gesteund wordt. “Het was zo ontroerend, zeker nu er zo weinig kan in coronatijd. Ook de buren kwamen naar buiten om te kijken. Bedankt voor de samenwerking, het geeft onze afdeling weer energie”, reageert Nelly Groothuis, voorzitter van de afdeling Wageningen na afloop van de opnames.

Mooie samenwerking
Het was een mooie samenwerking tussen kwekerscollectief Sunsation, Red-je-boeketje en de Zonnebloem: Toen het verzoek kwam voor de opnames van de prijsuitreiking reageerde Groothuis direct enthousiast. De kwekers van Sunsation waren al even enthousiast en doneerden de 100 potzonnebloemen die de vrijwilligers samen met Wolter Kroes bij mensen met een lichamelijke beperking langs gingen brengen. “Bij de Zonnebloemvrijwilligers draait het om mensen en de wil om iedereen volop van het leven kunnen laten genieten. Onze potzonnebloemen Sunsation brengen vrolijkheid, brengen ‘sunshine’ bij de mensen thuis of in de tuin, ook als het eens minder meezit. Daar willen onze kwekers graag aan bijdragen" aldus Louis Kester van Sunsation. Red-je-boeketje bood vervolgens aan om de planten naar Wageningen te vervoeren. “Gehandicapte mensen zitten immers ook al weken binnen en zijn toch een beetje een vergeten groep in deze tijd", legt Jurre Bakx, HUB Manager bij Red Je Pakketje, uit. “Onze vrijwilligers hadden mooie persoonlijke Aandachtskaarten geschreven die wij bij de potzonnebloemen konden overhandigen op veilige afstand. We hadden veel bekijks, want Wolter en de cameraploeg trokken natuurlijk aandacht, dus de buren liepen ook uit. Het was zo ontroerend om mee te maken, de deelnemers was blij verrast en het was zo genieten van het mooie werk wat we met z’n allen doen”, aldus een tevreden Groothuis.


19-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2012 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS