dinsdag 3 augustus 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Blumen Ostmann breidt verder uit in Oldenburg

Blumen Ostmann breidt verder uit in Oldenburg

Op vrijdag 15 mei heeft Blumen Ostmann in het Duitse Oldenburg met de zogeheten "ersten Spatenstich" het startsein gegeven voor de bouw van één van de grootste tuincentra in Duitsland. Het is het zesde filiaal van de Ostmann Gruppe, dat sinds januari 2019 deel uitmaakt van de Intratuin-formule. In Oldenburg heeft Blumen Ostmann straks een tuincentrum met een totale oppervlakte van 30.000 vierkante meter, waarvan 10.000 vierkante meter kas en bebouwing, een buitenruimte van 4.000 vierkante meter, een totale verkoopoppervlakte van 13.000 m²en circa 350 parkeerplaatsen. Naar verwachting zal het nieuwe tuincentrum aan de Oldeweg in Oldenburg in het voorjaar van 2021 zijn deuren openen.

De eerste spade met de burgemeester van Oldenburg Jürgen Krogmann, Ralph Wilken (Wirtschaftsförderung Oldenburg), Hartmut Lueken (Bürgerverein Tweelbäke), Marcus Buss, Klaus Patzenhauer, Franc Sonnemanns van Intratuin Nederland en Elvira en Rainer Ostmann van Blumen Ostmann GmbH

"Met het nieuwe tuincentrum komt het beste en modernste tuincentrumconcept van Europa naar Oldenburg", vertelt directeur Rainer Ostmann. “We werken aan veel nieuwe ideeën en toekomstgerichte innovaties die we hier willen implementeren. Maar nog niet alles wordt onthuld ... ". De vele vaste klanten, kunnen volgens Ostmann in elk geval een heel bijzondere groenbeleving verwachten.

In 1952 begon de toen 18-jarige tuinman Georg Ostmann het bedrijf Blumen Ostmann aan de Ahlhorner Strasse in Visbek, dat nog steeds het hoofdkantoor van het bedrijf is. Er volgde een snelle ontwikkeling. In de jaren 70 en 80 investeerden Georg en Inge Ostmann meer in het bedrijf en kwamen er kassen, een nieuwe winkel en een van de eerste verkoopkassen in Nedersaksen bij. Bloemen en planten van Ostmann genoten in de regio grote populariteit. In Langförden, later in Vechta en in Wildeshausen, werden ook bloemenwinkels en later tuincentra opgericht.

Het bedrijf wordt nu geleid door de volgende generatie Rainer en Elvira Ostmann en wordt zeer betrokken en actief ondersteund door een team van 120 medewerkers op vijf locaties in Visbek, Wildeshausen, Vechta, Stuhr und Bad Zwischenahn. “We zien onszelf als een plantenspecialist en specialist voor groene en mooie dingen voor in en rond huis en tuin. Zo worden de meer dan 250.000 perk- en potplanten die in Visbek worden geproduceerd, exclusief en exclusief aangeboden en verkocht in onze eigen Ostmann-speciaalzaken. We zijn blij met dit succes en de grote populariteit van de afgelopen jaren, die alleen mogelijk is gemaakt door goede leveranciers en zakenpartners, een eersteklas en betrokken team van medewerkers, maar vooral door onze vele trouwe klanten.”

Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 19-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2107CelosiaEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS