donderdag 24 september 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Online boeket wel of niet succesvol?

Online boeket wel of niet succesvol?

Waar online boeketbezorgers de afgelopen jaren al steeds succesvoller werden, heeft het online bestellen van bloemen tijdens de coronacrisis helemaal een vlucht genomen. Door het niet op bezoek mogen gaan bij ouderen en het niet echt kunnen vieren van bijzondere gelegenheden  in verband met besmettingsgevaar worden er veel bloemen online besteld voor onze dierbaren. AD.nl zag hierin ook een mooie tijd om te onderzoeken hoe het gesteld is met de kwaliteit van deze online bestelde boeketten. 

De boeketten zijn beoordeeld door bloemstylist Sarah Dikker. Er werden zeven pluk-/ veldboeketten tussen de 20 en de 30 euro besteld bij zeven verschillende online boeketbezorgers. Vooral Euroflorist.nl oogst lof van de bloemstyliste: "Een groot plukboeket vol seizoensbloemen van verschillende kleuren, vormen en hoogtes’’. Topbloemen.nl wordt door de bloemstyliste minder florissant beoordeeld. Het hippe, luchtige boeket van de foto zou in de praktijk "een bos bomvol hopeloos ouderwetse chrysanten en een zee aan bloemloos blad" zijn. En het wilde boeket van Regiobloemist.nl is volgens Dikker helemaal onherkenbaar. "Ze zouden zich kapot moeten schamen’’, oordeelt Dikker onverbloemd. "Als dit boeket bij mijn moeder bezorgd zou worden, zou ik me ronduit belazerd voelen." Bekijk hier de bestelde/ afgeleverde boeketten met het oordeel van Dikker.

De redactieleden van Floranews hebben zelf, privé, de afgelopen 2 maanden ook een aantal boeketten online besteld via diverse kanalen, zoals Topbloemen.nl, Regioboeket, Greetz én bij een aantal lokale bloemisten. Niet als vergelijkend warenonderzoek, maar gewoon omdat bloemen nou eenmaal van mensen houden en wij van bloemen én van mensen houden. Van al deze boeketten zijn na aflevering foto's gestuurd door de vooral hele blije en gemotioneerde ontvangers in leeftijden tussen de 40 en de 95 jaar. Geen van deze boeketten heeft ook maar een klein beetje teleurstelling opgeleverd bij ons als bestellers en al helemaal niet bij de ontvangers. We zijn eerlijk, of er exact geleverd is, wat we besteld hebben? Geen idee. Wat we wel weten, is dat bloemen, of ze nu online besteld zijn of in de winkel gekocht zijn, nog steeds dat doen wat ze altijd al hebben gedaan: ze toveren die glimlach op iemands gezicht, spreken dat uit wat jij zelf misschien even niet kan, maken emotie los. Bloemen houden nou eenmaal van mensen en mensen houden van bloemen! 


Leandra de Boef | 18-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan TwitterOverig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS