woensdag 2 december 2020
FN TOP logo FN TOP add

Kennis en ervaring over cannabis-teelt gebundeld in kenniscentrum

Kennis en ervaring over cannabis-teelt gebundeld in kenniscentrum

In Nederland gevestigde ondernemingen uit de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen hebben besloten hun kennis en ervaring over de teelt van medicinale cannabis te bundelen in een kenniscentrum. Dit doen zij na meer dan twee jaar van samenwerking in een door Wageningen University & Research (WUR) uitgevoerde teeltproef voor medicinale cannabisHiermee is kenniscentrum Legal Cannabis Coalition (LCC) een feit.

In de LCC brengen deze ondernemingen, in samenwerking met laboratoria, Life Science en wetenschap hun wereldwijd opgedane kennis en ervaring samen. Door haar leidende positie is de Nederlandse tuinbouwsector vanaf de prille start van de legalisering van cannabis in met name Noord-Amerika actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van teeltlocaties, -techniek en teelt. “De eerste jaren was de cannabismarkt turbulent. Noord-Amerika komt in een volwassen fase qua legalisering. In Europa, Zuid-Amerika, Azië en Afrika staan we aan de vooravond van verdere legalisering,” aldus Erik van Santen van Koppert Biological Systems.

Ontwikkeling van teeltlocaties, -techniek, teelt, onderzoek, laboratoriumtesten, GMP, compliance, product- en marktontwikkeling; met alle ‘lessons learned’ wil de LCC de one-stop-shop positie innemen om de wereldwijde legalisering van cannabis zo professioneel mogelijk te ondersteunen. Telers, overheden, investeerders en retail doen reeds een beroep op de kennis en ervaring van de Legal Cannabis Coalition. Het doel van de LCC en haar partners is om dit nog verder uit te breiden.

Ook deelt de LCC haar kennis en ervaring met internationale Licensed Producers, middels training en opleiding. Ze doet concrete onderzoeken in samenwerking met internationale universiteiten en helpt telers wereldwijd met de transformatie van hun bestaande gewassen naar cannabis. Door de brede expertise van haar leden – van plant tot product tot patiënt – kan de LCC vrijwel elke marktvraag bedienen. De "enige" randvoorwaarde die hieraan verbonden is, is dat er sprake moet zijn van een legale marktsituatie.
 


18-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS