zaterdag 11 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Marc Calon treedt per direct terug als voorzitter van LTO Nederland

Marc Calon treedt per direct terug als voorzitter van LTO Nederland

Marc Calon treedt per direct terug als voorzitter van LTO Nederland. De termijn van Calon zou op 31 december 2020 aflopen, maar hij vindt het zelf beter voor de vereniging om nu al te stoppen. Het bestuur zal spoedig de procedure starten om te komen tot een nieuwe voorzitter die namens LTO Nederland de boeren en tuinders vertegenwoordigt in zowel Den Haag als Brussel. De zittende leden van het bestuur van LTO Nederland, Dirk Bruins, Wim Bens en Léon Faassen, zullen samen met algemeen directeur Hans Van den Heuvel de taken van Calon overnemen tot de komst van een nieuwe voorzitter.

foto: LTO Nederland

“Ik neem afscheid met pijn in het hart. Ik heb me de afgelopen 3,5 jaar vol passie ingezet voor de belangen van boeren en tuinders. Helaas moet ik constateren dat er bij een deel van de achterban onvoldoende draagvlak is. Een voorzitter kan alleen effectief werken met volledig draagvlak van alle leden. Daar verbind ik mijn conclusies aan. Ik ga geen nieuwe termijn aan en maak tevens per direct ruimte voor mijn opvolger”, aldus Calon.

De bestuursleden, die tevens voorzitters zijn van respectievelijk LTO Noord, ZLTO en LLTB, spreken hun waardering uit voor de verdiensten van Calon. Wim Bens, vicevoorzitter van LTO Nederland, spreekt namens de organisatie zijn waardering uit voor Calon. “Marc heeft zich met grote daadkracht voor de boeren en tuinders ingezet. Hij heeft, zowel voor als achter de schermen, een belangrijke rol gespeeld in de vernieuwing van LTO Nederland en in de verschillende dossiers zowel in Den Haag als in Brussel. Daarbij wil ik in het bijzonder het pensioendossier, het klimaatdossier en de totstandkoming van een uitgebreid pakket aan maatregelen voor de agrarische sector in de huidige coronacrisis noemen.”

 


Redactie Floranews | 14-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS