donderdag 24 september 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

22 miljoen virtuele bezoekers genieten van Keukenhof

22 miljoen virtuele bezoekers genieten van Keukenhof

In totaal zorgden 23 video's de afgelopen weken voor 22 miljoen virtuele bezoekers van de Keukenhof. Toen vlak voor de opening van dé etalage van de sierteelt bleek dat ze haar poorten niet mocht openen vanwege besmettingsgevaar met COVID-19, gooiden de medewerkers van Keukenhof het roer om. Ze gingen niet bij de pakken neer zitten, maar startten een online- en televisiecampagne. En met succes.

Onder het motto ‘als jullie niet naar Keukenhof kunnen komen, brengen wij Keukenhof naar jou’ bracht werd de tulpenpracht naar 22 miljoen mensen over de hele wereld gebracht. In hun eigen huis konden ze, op grote afstand genieten van de prachtige beelden van het park.

Elke week werden er nieuwe beelden van de bloei in het park getoond, gaven de tuinmannen uitleg over de bloemen en lieten de mooie plekken in het park zien. Zo was Keukenhof op een andere manier toch de wereldwijde etalage voor de sierteelt. Het park stond prachtig in bloei dankzij het zonnige voorjaar.

Inkomsten waren er echter niet in 2020. Geen bezoekers betekent nou eenmaal geen inkomsten. “Gelukkig heeft Keukenhof de afgelopen jaren goede seizoenen gehad”, vertelt Bart Siemerink, directeur van Keukenhof. “We werken nu toe naar het volgende seizoen. De voorbereidingen die we hebben getroffen voor 2020 nemen we mee naar 2021. We kijken ernaar uit om ons park dan weer echt aan de bezoekers te laten zien.”

Denken in nieuwe mogelijkheden
Een leeg Keukenhof bood ook de mogelijkheid om het park op een unieke manier aan de wereld te laten zien. Dat gebeurde onder andere door een Virtual Reality tour en een 360 graden wandeling door het park. Ruim 600.000 mensen bekeken deze video’s. De livestream op Facebook, waarin directeur Bart Siemerink kijkers meenam tijdens een 30 minuten durende rondleiding door Keukenhof, is bekeken door ruim 500.000 mensen. Zo konden kijkers het park meemaken alsof ze er zelf waren.

Ook zijn dit seizoen diverse nieuwe samenwerkingen ontstaan met televisiezenders in binnen- en buitenland. Zo was er een prachtige samenwerking met Omroep Max met twee 45 minuten durende documentaires en uitzendingen van NPO BinnensteBuiten, TV West en All You Need is Love. Ook in het buitenland was Keukenhof te zien via de ZDF, ARD, TF1, CBS en andere grote zenders. En mede dankzij een liveoptreden van DJ Fedde Le Grand bij SLAM FM en een video met violiste Rosanne Philippens, sprak Keukenhof dit jaar ook andere doelgroepen aan dan de bezoekers die normaal naar het park komen.

Keukenhof opent in 2021 haar poorten weer van 20 maart tot en met 9 mei. 

 

Bron: www.floranews.com
Leandra de Boef | 13-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan TwitterOverig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS