zaterdag 11 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Tuincentra in Verenigd Koninkrijk mogen weer open

Tuincentra in Verenigd Koninkrijk mogen weer open

Woensdag 13 mei 2020 is het zover: in het Verenigd Koninkrijk mogen de tuincentra weer open. Natuurlijk onder inachtneming van de 2 meter afstand en andere voorwaarden, maar ze mogen weer open. In Engeland openen ze woensdag 13 mei hun deuren weer. Voor het eerst sinds de verplichte sluiting op 23 maart van dit jaar, kunnen tuinliefhebbers weer offline hun tuininkopen doen. De heropening van de tuincentra is bevestigd door de Horticultural Trades Association (HTA). In Wales zijn de tuincentra maandag 11 mei al open gegaan en in Schotland kiest men ervoor om nog even te wachten meldt de HTA. Wanneer de tuincentra in Noord-Ierland open gaan is nog niet bekend.

Er heerste nog even twijfel over of de tuincentra al open mogen aangezien Premier Boris Johnson de tuincentra afgelopen zondag niet specifiek noemde in zijn toespraak over de versoepeling van de coronamaatregelen. De heropening blijkt echter wel opgenomen te zijn in de regeringsrichtlijnen. De HTA geeft aan heel blij te zijn met de heropening van de tuincentra: "We zitten midden in het hoogseizoen. 70 procent van de planten wordt normaal gesproken verkocht in de maanden maart t/m juni. Dit is niet alleen een positieve economische stap, maar tuinieren komt ten goede aan de geestelijke gezondheid en het welzijn van zoveel mensen die zich nu in thuisisolatie bevinden."

Behalve dat de tuincentra er voor moeten zorgen dat klanten 2 meter afstand houden van elkaar, er maar een beperkt aantal mensen in de winkel aanwezig mag zijn (aanbeveling van de HTA is 1 per vierkante meter), dient de horeca in de restaurants nog gesloten te blijven en mag in de centra geen voedsel geconsumeerd worden. Volgens de nieuwe richtlijnen voor tuincentra van de HTA is het essentieel dat alle bedrijven een volledige risicobeoordeling van hun hele pand uitvoeren voor er een heropening plaatsvindt. Ook speelterreinen moeten gesloten blijven en bij voorkeur afgesloten of afgezet worden.

Eerde adviseerde de HTA nog dat de tuincentra de komende tijd alleen planten en producten om te tuinieren mochten verkopen, maar hier is de organisatie op terug gekomen. Ook is er nu weer ruimte gegeven voor de verkoop van voerige producten als bijvoorbeeld dierbenodigdheden, tuingereedschap, cadeauartikelen en potten/ plantenbakken.
 


Leandra de Boef | 12-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS