zaterdag 11 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Dümmen Orange en ANBO schenken duizenden tuinplanten aan verpleeghuizen #daslief

Dümmen Orange en ANBO schenken duizenden tuinplanten aan verpleeghuizen #daslief

Om de tuinen en terrassen bij de speciale bezoekersruimtes in verpleeghuizen wat op te vrolijken, hebben ANBO en veredelaar Dümmen Orange afgelopen vrijdag duizenden tuinplanten bij verpleeghuizen in het hele land bezorgd. De planten worden door vrijwilligers van de verpleeghuizen in de tuinen geplant en ook worden er bakken en potten gevuld voor op de terrassen.

foto: ANBO

“Verpleeghuizen doen er van alles aan om het contact tussen bewoners en familie toch mogelijk te maken. Niet alleen met beeldbellen, maar ook door speciale bezoekruimtes met een tussen-raam in te richten" vertelt Liane den Haan van ANBO. "Verpleeghuizen doen dat allemaal op hun eigen manier. Sommige hebben een tijdelijke aanbouw bij een kamer op de begane grond met een deur naar buiten, andere hebben een container geplaatst, een speciale partytent of een paardentrailer. Allemaal mooie alternatieven zodat contact mogelijk is tussen familie en een verpleeghuisbewoner. Met de tuinplanten hopen we dat we de tuin of het terras bij deze ruimtes wat kunnen opvrolijken.”

Planten eigenlijk voor de Keukenhof
“Deze tuinplanten hebben we eigenlijk gekweekt voor onder meer de Keukenhof en andere sierteeltevenementen. Omdat grote evenementen door het coronavirus niet door kunnen gaan, wilden we graag dat deze planten een goede bestemming kregen. We zijn blij dat we er met deze actie van ANBO veel verpleeghuizen blij mee kunnen maken”, aldus Rokus Hassefras van Dümmen Orange. 


11-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS