zaterdag 15 augustus 2020
Zomervakantie FN TOP add

Takii introduceert nieuwe Digitalis Panther

Takii introduceert nieuwe Digitalis Panther

Veredelaar Takii introduceert deze week de nieuwe Digitalis Panther. De nieuwe aanwinst valt op door de bijzondere roze bloemen én een indrukwekkende hoeveelheid bloemen per steel. De roze bloemen zijn bijzonder te noemen, zowel in vorm als kleur; de binnenzijde van de bloem heeft een stoer en panterpatroon. 

De Digitalis Panther groeit onder een grote verscheidenheid aan (klimaat)omstandigheden en bloeit onafgebroken van het vroege voorjaar tot de late herfst. De nectar van de bloemen is enorm aantrekkelijk voor bijen en hommels en draagt daarmee bij aan de vitaliteit van deze bestuivers. De Panther is meerjarig en past daardoor perfect in een duurzame tuin.De stevige Panther heeft een middelhoge groei en behaalt een hoogte van 50-90 cm, waar andere Digitalis soorten vaak hoger zijn. De Panther zet geen zaad, waardoor de plant niet gaat woekeren.

De nieuwe tuinplant wordt in diverse potmaten gekweekt. De eerste beschikbare planten zijn in Nederland onder andere verkrijgbaar bij Van Woudenberg Planten in de potmaat 19 cm, Apartus in potmaat 23cm, W. Vos in potmaat 15cm, Kwekerij de Noordpoel in de potmaten 17 en 23cm en bij Kwekerij Alpha in de potmaat 26.

 


06-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS