zaterdag 11 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Nederlanders leggen virtueel 15.212 bossen tulpen neer bij oorlogsmonumenten

Nederlanders leggen virtueel 15.212 bossen tulpen neer bij oorlogsmonumenten

Op 4 mei lagen er ruim 15.000 bossen tulpen bij 75 oorlogsmonumenten in Nederland. Om precies te zijn 15.212. De tulpen zijn gedoneerd door Nederlanders ter nagedachtenis aan oorlogsslachtoffers. Via de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei kon iedereen die dat wilde een bos tulpen laten leggen bij één van de oorlogsmonumenten in Nederland. Belangstellenden konden zelf aangeven bij welk monument het bloemen neergelegd werden.

tulpen bij het oorlogsmonument in Zwolle

“Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen op deze manier toch op gepaste en veilige wijze kunnen stilstaan bij de oorlogsslachtoffers met hun bijzondere verhalen”, aldus Jan van Kooten, directeur van het Nationaal Comité 4 en 5 mei in een persbericht. “Tegelijkertijd hebben we de Nederlandse sierteelt een nodig steuntje in de rug kunnen geven, door de ruim 300.000 tulpen toch nog een mooie bestemming te geven.”

Het doneren van de tulpen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers is mogelijk gemakt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei in samenwerking met betaalservice Tikkie van ABN AMRO en Seavents.


06-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS