zaterdag 4 juli 2020
Meesterlijk geschikt Let Hope Bloom

De 5 vragen aan... Marck Strik

De 5 vragen aan... Marck Strik

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?
Ik ben Marck Strik, 49 jaar, getrouwd met Tine en trotse vader van drie kinderen (Fleur, Stijn en Fedde). Ik ben geboren in Wateringen en momenteel woonachtig in Hoek van Holland. De affiniteit met de tuinbouw heeft er als zoon van een kweker van jongs af aan ingezeten. Het was dan ook niet verwonderlijk dat ik na mijn studie bedrijfseconomie in eerste instantie in het bedrijf van mijn vader en broer ben begonnen. In 1996 startte ik als Area Export Manager bij van Staaveren Aalsmeer en in een later stadium als Commercieel Manager binnen Royal Van Zanten. In oktober 2007 heb ik de overstap naar Florensis gemaakt, waar ik nu ruim 6 jaar Commercieel Directeur en directielid ben. Als Commercieel directeur ben ik verantwoordelijk voor de Verkoop, Productontwikkeling, Marketing en Retail. Ik werk daarbij samen met een team van enthousiaste, gemotiveerde en deskundige collega’s.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?
Vanaf het moment dat ik in 2007 bij Florensis ben gestart tot vandaag lijkt het als of ik in een soort “rollercoaster” terecht ben gekomen. Geen dag is hetzelfde en het bedrijf blijft zich ontwikkelen. Het familiebedrijf Florensis heeft mij de ruimte en het vertrouwen gegeven om door te groeien en mezelf te ontwikkelen. Binnen bepaalde lijnen heb ik de vrijheid om mijn visie te exploiteren. Doordat ik veel van mijn ideeën in mijn dagelijkse functie kwijt kan, maakt mij dit automatisch heel betrokken en toegewijd.
Als Commercieel Directeur bij Florensis ben ik constant in contact met mensen en werken we er samen aan om mooie producten nog mooier te maken. In deze functie ben ik betrokken bij het volledige proces vanaf het moment dat het product wordt ontwikkeld tot het moment dat het de markt bereikt. Kortom een hele mooie functie die wel bij me past.

Welk nieuws heeft je de afgelopen periode beziggehouden?
Het zal niemand verbazen dat ook bij Florensis “corona” het nieuws is dat vanaf begin maart 24 uur per dag het onderwerp is. Het is een slechte droom die de hele wereld raakt en ons nog lang zal bezig houden. De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn. Florensis zat op het moment van uitbreken van deze crisis in de piek van het uitleverseizoen. Vrachtwagens vol met jonge perkgoed planten stonden klaar om door Europa gedistribueerd te worden en in eerste instantie wisten we niet of deze onze klanten zouden bereiken. Daarnaast hectaren met jonge planten die klaar stonden om de weken erna te worden geleverd. Vele gesprekken met klanten en andere partners in keten zijn er gevoerd om elkaar waar mogelijk te ondersteunen. Het feit dat de sector gezamenlijk in beweging komt met allerlei initiatieven, bevestigt dat we hier uiteindelijk samen uit gaan komen.
6 weken na de aanvang van deze crisis kan ik gelukkig melden dat de meeste producten onze klanten hebben bereikt. Belangrijker is dat de verkoop van het perkgoed afhankelijk van de regio en retailkanaal door het mooie weer vrij goed verloopt. Al hoewel ik besef dat we er nog lang niet zijn, helpt dit ons om positiever naar de situatie te kijken. De macro economische gevolgen zijn niet te overzien en zullen zeker een impact hebben, maar er zullen ook kansen en mogelijkheden ontstaan.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?
Ik ben zeker niet de eerste die zegt dat er in de keten voor onze mooie producten te weinig geld wordt betaald. We zouden allemaal meer marge moeten kunnen maken. Al jaren zijn we op zoek naar een manier om meer waarde aan ons product toe te voegen, maar slagen we daar nog onvoldoende in. Graag zou ik de sierteelt producten niet vanuit “kostprijs plus” maar vanuit “marktprijs min” berekenen. We zouden elkaar minder moeten volgen en meer vanuit eigen kracht moeten redeneren.

Wat ga je dit weekend doen?
Normaal gesproken ben ik in het weekend langs de velden te vinden om onze kinderen aan te moedigen en misschien de sportschool te bezoeken. Nu dat niet mogelijk is en we dus afhankelijk zijn van het weer, wacht onze tuin op mij. Het feit dat we nu aan huis gekluisterd zijn resulteert erin dat we alle tijd hebben om spontane “projecten” te verzinnen en uit te voeren. Ik sta soms versteld hoe handig ik dan toch kan zijn.

 

Bron: www.Floranews.com
01-05-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen

Beste Marck, met plezier de vijf vragen aan jouw gelezen ! Het marktprijs min principe horen wij vaker ! Als het seizoen in juni voorbij is drink ik ergens graag een keer een kop koffie of wat anders ! Veder verwijs ik graag naar florapodium waar wij graag bijzondere zaken voor het voetlicht brengen ! Ook ben ik benieuwd naar hoe je kijkt naar de verschillende landen in europa ! Wat zijn de post corona bewegingen in onze sierteelt sector ? Blijf gezond ! Stay away from each other, but do stay in contact ! Met vriendelijke groet ! Barendsen Jan de Boer

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS