zaterdag 11 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Zorgsector geŽerd met tulpenmozaÔek en nieuwe tulp #StayStrong

Zorgsector geŽerd met tulpenmozaÔek en nieuwe tulp #StayStrong

Afgelopen zaterdag heeft verpleegkundig specialist Jenny Groen van het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam een spectaculair bloemenmozaïek onthuld én een nieuwe tulp gedoopt: ‘Stay Strong’. Met de rode bloem met gele rand eert tulpenkweker Joris Schouten uit Wervershoof de gehele zorgsector die sinds de uitbraak van het COVID-19 virus keihard werkt. De tulpen van Schouten, waaronder de nieuwe ‘Stay Strong’, staan momenteel in volle bloei in de Noordoostpolder.

Om het eerbetoon aan de zorgsector kracht bij te zetten, is er in het tulpenveld van 30.000 m2 en met miljoenen tulpen, een reusachtig figuur aangebracht: een hand met tulpen en de boodschap ‘stay strong’. Het staat symbool voor de dankbaarheid voor het indrukwekkende doorzettingsvermogen van artsen en verpleegkundigen.

Het bloemenfiguur is ontworpen door grafisch vormgever Floor van Paassen van Zuiverwerk uit Wervershoof. Het tekenwerk en uitzetten in de bollenvelden is gedaan door Geoservice Landmeetkunde uit Made. Het tulpenfiguur blijft tot donderdag 30 april liggen.

De tulpenbollen ‘Stay Strong’ zijn vanaf september verkrijgbaar via www.staystrongflowers.nl. Met de verkoop wordt geld ingezameld voor stichting Artsen zonder Grenzen. 

 


28-04-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS