zaterdag 11 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Bloemen doneren via Tikkie voor herdenking 4 mei

Bloemen doneren via Tikkie voor herdenking 4 mei

Dit jaar herdenkt Nederland op 4 mei de oorlogsslachtoffers vanuit huis. Om toch ook dit jaar op 4 mei bloemen neer te kunnen leggen bij de oorlogsmonumenten is betaaldienst Tikkie samen met Nationaal Comité 4 en 5 mei het initiatief "bloemen voor 4 mei" gestart. Iedereen kan vanaf vandaag via Tikkie bloemen doneren, die op 4 mei bij de oorlogsmonumenten in ons land worden neergelegd.

Nu er alleen op afstand kan worden stilgestaan bij het herdenken op 4 mei bedacht de betaaldienst van ABN AMRO, het idee om op een andere manier de vele oorlogsslachtoffers te herdenken en met elkaar verbonden te blijven. Tegelijkertijd staat de Nederlandse sierteeltsector helemaal stil, terwijl veel bloemen al wel bloeien en wachten op kopers.

“Met de ‘Bloemen voor 4 mei’-actie brengt Tikkie 'bloemen en herdenken’ op een bijzondere manier samen”, aldus Jan van Kooten, directeur van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. “Bloemtelers verkopen op deze manier toch hun bloemen en oorlogsmonumenten worden, ondanks dat er geen reguliere herdenking zal zijn, voorzien van boeketten.”

Iedereen kan via de Tikkie app bloemen doneren, die onder vele oorlogsmonumenten door heel Nederland worden verspreid. Doneren kan via bloemenvoor4mei.nl of via de Tikkie-app. De bloemen die gedoneerd worden zijn afkomstig van Nederlandse telers en worden geleverd door SEAVENTS, een collectief dat zich inzet voor de transitie van afval naar grondstof in onze samenleving.


28-04-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS