zaterdag 4 juli 2020
FN TOP add Meesterlijk geschikt

Anthura schenkt 30.000 mondkapjes aan thuiszorgorganisatie Laurens

Anthura schenkt 30.000 mondkapjes aan thuiszorgorganisatie Laurens

Veredelaar Anthura heeft deze week 30.000 mondkapjes geschonken aan zorgorganisatie Laurens in Rotterdam en omgeving. Iwan van der Knaap, directeur Anthura "overhandigde" de mondkapjes met een worp aan Rop Spanjaard, Managing director Facilitair Bedrijf & Vastgoed bij Laurens.

De 30.000 mondkapjes zijn een mix van chirurgische mondkapjes en FFP2 kapjes. Ze komen heel goed van pas, legt Spanjaard uit: "Wij hebben bij Laurens bijna 6.000 zorgprofessionals in dienst. Deze groep mensen biedt zorg aan kwetsbare groepen in de samenleving, waar juist nu extra bescherming voor zowel de zorgverleners als de cliënten zo belangrijk is".

Rop Spanjaard en Iwan van der Knaap - foto: Anthura

De keuze voor Laurens was voor Anthura snel gemaakt; met diverse verpleeg- en revalidatiehuizen in de regio kent iedere medewerker van Anthura waarschijnlijk wel iemand die verzorging krijgt van het Laurens. "Ik kon het bijna niet geloven dat we door een voor ons onbekende partij werden gebeld, die de mondkapjes geheel belangeloos ter beschikking wil stellen. Wij zijn hier enorm blij mee", reageert Spanjaard. De mondkapjes zullen door Laurens worden verdeeld over de verschillende locaties en thuiszorgmedewerkers.

Al voor het coronavirus in Nederland was, werd Anthura hier al mee geconfronteerd, omdat het ook een vestiging in China heeeft. Hier zag Anthura van dichtbij wat een enorme economische, sociale en maatschappelijke impact COVID-19 veroorzaakt. "Hierdoor waren wij al in een vroegtijdig stadium van de uitbraak bezig met het verkrijgen van de mondkapjes, in eerste instantie voor onze medewerkers in China," vertelt Van der Knaap. "We geven ze nu graag door aan de sector die ze het hardst nodig heeft," vervolgt hij.

22-04-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS