dinsdag 22 juni 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Overheid overweegt ook steun voor sierteelttransporteurs

Overheid overweegt ook steun voor sierteelttransporteurs

In de afgelopen woensdag aangekondigde noodsteun voor de sierteeltsector is geen steun voor de sierteelttransport opgenomen. Ook deze bedrijven staan nagenoeg stil en kampen met enorme schades. Vrijdag na afloop van de ministerraad heeft minister Schouten echter laten weten dat ze de situatie nader onderzoekt meldt De Telegraaf. Schouten zegt dat ze nog even goed gaat kijken hoe de regeling gaat vallen, aldus de Nederlandse krant.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur), verantwoordelijk voor transport en logistiek, is stelliger: "Hier ga ik natuurlijk verder over in gesprek met mijn collega Schouten. Je wilt wel zorgen dat er ’gelijke monniken, gelijke kappen’ wordt toegepast.”

Sinds de coronacrisis ligt de export van bloemen vrijwel stil en hebben de speciale koelvrachtwagens niets om te vervoeren. Sommigen sierteelttransporteurs melden een omzetdaling van 90%.

foto: Van Zaal Transport


Leandra de Boef | 20-04-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS