zaterdag 4 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Alstroemeria in mei op Bloemenagenda

Alstroemeria in mei op Bloemenagenda
In mei staat de Alstroemeria op de Bloemenagenda van Bloemenbureau Holland. Alstroemeria, of ook wel Incalelie genoemd, is de bloem die symbool staat voor een langdurige vriendschap. De Alstroemeria komt in de vrije natuur voor in Peru, Brazilië en Chili. Ze dankt haar bijzondere naam aan de Zweed Clas Alstroemer die de bloem naar Europa bracht in de 18-de eeuw.
 
Alstroemeria’s zijn sterke bloemen met een lange stevige steel, verkrijgbaar in een regenboog aan kleuren. Eén steel heeft wel zes tot acht bloemen en de donkere lijntjes op de bloem zorgen voor een exotisch detail. Nieuw in het assortiment zijn de tros-alstroemeria’s zoals Alstroemeria ‘Charmelia’. Deze Alstroemeria heeft vertakkingen met daarop veel kleine en vooral open bloemen. Sommige nieuwe soorten maken geen stuifmeel aan, bijvoorbeeld het nieuwe Florinca type. Een ideale oplossing voor bloemenfans met hooikoorts.
 
De symboliek van vriendschap slaat momenteel ook op de vriendschap met Moeder Aarde: er wordt onderzoek gedaan hoe de Alstroemeria klimaatneutraal geproduceerd kan worden. Door innovaties in de kas met LED-verlichting en betere isolatie is er 30% minder warmte nodig, terwijl de opbrengst al 35% hoger is. 
 

14-04-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS