woensdag 23 juni 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Sierteelttransporteurs zien omzet met 90 procent teruglopen

Sierteelttransporteurs zien omzet met 90 procent teruglopen

Wegvervoerders in de sierteelt hebben de afgelopen weken hun omzet met maar liefst 90 procent terug zien lopen. Dit geldt ook voor vervoerders van auto's. Containervervoerders volgen met een terugval van maar liefst 75 procent. Gemiddeld hebben wegvervoerders te maken met een terugval van de omzet met ongeveer 30 procent, zo melden de brancheverenigingen TLN en Vern.

Dit blijkt uit onderzoek dat transporteursvereniging TLN onder haar leden deed. De verliezen verschillen per marktsegment. Waar het vervoer van levensmiddelen redelijk op niveau is gebleven, is bijvoorbeeld het vervoer van sierteelt en auto's nagenoeg stil komen te liggen. Ook het containervervoer over de weg en de evenementenlogistiek kregen de afgelopen weken een flink verlies te verduren. Uit het onderzoek van TLN blijkt ook dat bijna een kwart van de transporteurs zich gedwongen ziet om afscheid te nemen van medewerkers.

Ook de Vereniging Eigen Rijders Nederland (Vern) meldt dat zijn leden gemiddeld zo’n 30 tot 40 procent van hun omzet hebben zien verdwijnen. Het gaat hierbij om de wat kleinere transporteurs en eigen rijders. Vern vreest dat faillissementen onvermijdbaar zullen zijn. 

 


09-04-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS