zondag 13 juni 2021
2105 Palletcentrale 2106EvanthiaOnTour

Premier Rutte op bezoek bij Westlandse transporteurs

Premier Rutte op bezoek bij Westlandse transporteurs

Minister-president Mark Rutte heeft maandag 6 april een bezoek gebracht aan twee Westlandse transporteurs die net als vele anderen, keihard zijn getroffen door de coronacrisis. Premier Rutte was te gast bij Lievaart in De Lier en de Daily Logistics Group, waar hij geïnformeerd werd over het wegvallen van werk.

Bij Lievaart staan 40 van de 58 vrachtauto’s die het transportbedrijf heeft, stil. Het bedrijf vervoert normaal gesproken bloemen naar Italië en staat na het instellen van de quarantaine in dat land dus emt de rug tegen de muur. Een deel van de chauffeurs heeft Lievaart tijdelijk in kunnen zetten voor het transport van levensmiddelen tijdens de hamsterpiek bij grote supermarktketens. Ook stuurde Lievaart zelfs lege vrachtwagens naar Italië om er toiletpapier op te halen. Dit waren slechts tijdelijke opdrachten.

Lievaart hoopt dat de situatie in Italië richting Moederdag, de tweede zondag in mei, dusdanig gewijzigd is dat er weer bloemen geleverd kunnen worden. Het is extra zuur dat Lievaart er zo’n tien jaar over deed om uit de kredietcrisis van 2008 te komen. Het bedrijf verwacht straks weer tien jaar nodig te hebben om uit het coronadal te kruipen.

foto: Facebook DLG

Transporteur Daily Logistics heeft liefst 500 vrachtwagens en vervoert diepvriesproducten zoals patat voor fastfoodketens binnen Europa en kreeg te maken met een vermindering van 50 procent. Het bedrijf verzorgt ook het vervoer voor supermarktketens en dat gaat wel door. De onderneming vestigt haar hoop op het blijvende transport van groente en fruit naar het Verenigd Koninkrijk, maar verwacht ook dat het transport van zeecontainers met uit Peru geïmporteerde avocado’s af zal nemen.

Voorzitter Elisabeth Post van Transport en Logistiek Nederland (TLN) vergezelde de premier bij zijn werkbezoek in Westland. Zij is positief over de snelheid waarmee het kabinet de tijdelijke Noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW) invoerde. "Het behouden van transportbedrijven en de banen binnen deze sector is cruciaal om Nederland draaiende te houden, ook na de coronacrisis”, gaf ze gisteren aan. Ze stelde ook dat het wél noodzakelijk is de regeling te verfijnen. ,,Bedrijven die onderdeel zijn van een groter concern hebben soms geen recht op ondersteuning, terwijl ze wél in de problemen zitten en hun personeel niet bij andere delen van het concern aan de slag kan. Ook ondernemingen die afhankelijk zijn van één seizoen, zoals de bloementransporteurs, zijn niet geholpen, omdat de berekening voor steun is gebaseerd op een gemiddelde van een heel jaar.”

 


07-04-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 StudioFlowerTrials


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS