maandag 27 september 2021
2109Evanthiavacature2 2105 Palletcentrale

#Daslief: Red Je Boeketje heeft al ruim 14.000 boeketten gered

#Daslief: Red Je Boeketje heeft al ruim 14.000 boeketten gered

Red Je Pakketje heeft eind maart samen met een groep vrijwilligers het online platform Redjeboeketje.nl opgezet. Het platform heeft tot en met vandaag, 6 april, al ruim 14.000 boeketten gered en bezorgt bij bijvoorbeeld ouderen in verzorgingshuizen.

Via Red je boeketje kan je namelijk voor 15 euro een boeket bloemen laten versturen naar ouderen die nu geen bezoek mogen ontvangen, maar ook naar je eigen geliefde, je buren, goede vrienden of wie dan ook waarvan jij vindt dat ze een bloemetje verdienen. Hiermee redt het platform bloemen die anders vernietigd zouden worden. De verzending gebeurt met behulp van horecamedewerkers die tijdelijk geen werk hebben.

"We verspreiden liefde" aldus Red je Boeketje. "We voorkomen dat bloemen in de groene bak eindigen. En we creëren tientallen banen bij bloemisten, logistieke centra en bezorgers. Met een donatie lever jij een belangrijke bijdrage aan de economie en werkend Nederland."

Met het platform worden drie vliegen in één klap geslagen: de gedoneerde bloemen worden bezorgd bij de vele mensen die nu in verzorgingshuizen zitten en door het coronavirus geen bezoek mogen ontvangen. En die bloemen worden afgeleverd door mensen die normaal gesproken hun brood verdienen in de horeca, maar nu zonder werk zitten.

“Het belangrijkste doel is dat we zoveel mogelijk bloemen redden van het afval. Omdat anders echt heel veel telers omvallen. Daarnaast zitten 120.000 ouderen in verzorgingstehuizen. Die wil je laten weten dat je aan ze denkt”, aldus Rohn eerder tegenover Sprout.

 


06-04-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2109Evanthia asparagus


Overig nieuws



2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS