dinsdag 26 mei 2020
FN TOP add FN TOP logo

VBW roept op tot herstel reguliere keten en respecteren positie bloemist

VBW roept op tot herstel reguliere keten en respecteren positie bloemist

In alle hectiek van de afgelopen weken met de vele goede initiatieven, zijn er ook zaken die, onbedoeld, voor de korte en lange termijn minder goede effecten hebben, zo stelt VBW (Vereniging Bloemist Winkeliers). Het roept daarom op tot herstel van de werking van de sierteeltketen en het respecteren van de posities.

Met begrip voor ieders moeilijkheden en uitdagingen ziet VBW het op dit moment gebeuren dat er anders dan normaal, en mogelijk soms niet in lijn met vergunningen, veel weggeef/verkooppunten van bloemen en planten ontstaan. Hoe begrijpelijk dit ook lijkt en hoe goed bedoeld acties veelal ook zijn, draagt het op de lange termijn niet bij aan herstel naar een gezonde sierteeltketen, zo meent VBW. "Het is begrijpelijk dat een kweker er nu voor kiest om op korte termijn toch wat omzet te genereren en/of op een andere manier van zijn product af te komen", zegt VBW, "maar voor de lange termijn is dit een funeste ontwikkeling voor de keten."

Ook ziet het dat er inmiddels vele initiatieven ontstaan om zorgverleners en mensen in de vitale beroepen bloemen te geven. "Hoe sympathiek dit ook is (en dat is het echt), ook dit schaadt de positie van de hele keten in het algemeen en de positie van de bloemist meer dan het in eerste instantie lijkt." VBW juicht het toe om veel aandacht te hebben voor mensen die dit nu volop verdienen: "maar laten we het dan met respect voor huidige en toekomstige posities in de keten organiseren."

VBW roept daarom op om de reguliere keten van bloemist-groothandel/veiling-kweker te herstellen en te respecteren en vooral samen te investeren in meer positie en markt bij de consument. 


30-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS