dinsdag 26 mei 2020
FN TOP add FN TOP logo

Kwekers in de Kunst en gemeente bereiken akkoord in langslepend conflict

Kwekers in de Kunst en gemeente bereiken akkoord in langslepend conflict
Kwekers in de Kunst en de gemeente Westland en Kwekers hebben deze week langslepende conflict beëindigd. De gemeente betaalt 45.000 euro aan de culturele organisatie. Dit bedrag komt bovenop de in al in 2017 beschikbaar gestelde 40.000 euro. Kwekers in de Kunst verzorgt als tegenprestatie twee voorstellingen. Dat heeft de gemeente Westland dinsdag bekendgemaakt.

Het conflict tussen de twee partijen loopt al sinds 2017, toen toenmalig burgemeester Sjaak van der Tak toezegde dat de organisatie een subsidie van een ton zou krijgen. Voor dit geld zou de cultuurinstelling een optreden verzorgen bij de opening van het World Horti Center in maart 2018. Van der Tak bleek de belofte echter gedaan te hebben zonder dat de wethouders hiervan op de hoogte waren. Omdat de toezegging per e-mail gedaan was konden de wethouders niet anders dan formeel instemmen met het toekennen van de ton en werd er een voorschot van 40.000 euro overgemaakt. Later besloot de gemeenteraad een streep te zetten door toegezegde subsidie en eiste het voorschot terug.

foto: Interakt

Kwekers in de Kunst ging hier niet mee akkoord en stapte naar de rechter met als inzet om het reeds overgemaakte geld te mogen houden en de resterende 60.000 euro ook te ontvangen. In december 2019 deed de Rechtbank Den Haag uitspraak: Kwekers werd in het gelijk gesteld.

Volgens de gemeente hebben beide partijen nu 'in goed overleg' overeenstemming bereikt. De gemeente betaalt aan Kwekers in de Kunst in totaal geen 100.000 euro, maar 85.000 euro. Als tegenprestatie verzorgt Kwekers in de Kunst twee voorstellingen. De kaarten hiervoor worden door de gemeente Westland aan nader te bepalen groepen uit de samenleving beschikbaar gesteld. Op verzoek van de gemeente Westland vinden de voorstellingen plaats in een theater in Den Haag.


27-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS