maandag 1 juni 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

De 5 vragen aan… Rick Grootscholten

De 5 vragen aan… Rick Grootscholten

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Rick Grootscholten en ik ben 20 jaar. Ik ben derdejaars student van de opleiding ondernemerschap en retail management op De Haagse Hogeschool. In de tijd dat ik niet naar school hoef, werk ik bij ons familiebedrijf, Handelskwekerij Gebr. Grootscholten. Wij telen jaarrond een hoop verschillende seizoensgebonden producten. Het voorjaar is onze piek met een breed assortiment tuin-/perkplanten in potmaat 10,5 cm.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?
Ik ben de enige scholier die wij in dienst hebben. Ik krijg daarom veel vrijheid om mezelf te ontwikkelen in het bedrijf. Met name de verkoop van de handel vind ik interessant. Daar wil ik in de toekomst graag meer mee gaan doen.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?
Hetgeen waar iedereen het over heeft. Het coronavirus. Daardoor is bijna de gehele afzet in de sierteeltsector weggevallen. Ook wij hebben daar flink last van. Normaal gesproken had de drukke periode nu begonnen. Er staan ruim 4 miljoen planten in de kas die de komende weken graag een mooi plekje bij de consument willen krijgen. Zolang de grenzen met onze buurlanden dicht blijven wordt dit onmogelijk.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?
Tuincentra mogen momenteel minder bezoekers ontvangen. Als zij zich niet aan de regels van de overheid houden, moeten zij zelfs sluiten. Daarom heb ik afgelopen weekend een webshop de lucht in gebracht, genaamd www.perkplantenwinkel.nl. Consumenten en bedrijven kunnen op deze webshop een perkplantenbox bestellen. Deze box is beschikbaar in diverse thema’s. Ieder thema heeft zijn eigen kleuren combinatie. De webshop is echt gemaakt als tijdelijke noodoplossing. Wij zouden het namelijk zonde vinden om al onze planten weg te moeten gooien. Op deze manier hoop ik dat onze mooie perkplanten toch nog een mooi plekje zullen krijgen. Weggooien zou namelijk echt heel erg zonde zijn…

Wat ga je dit weekend doen?
Normaal gesproken ga ik in het weekend voetballen en ’s avonds naar ons hok. Door de situatie rondom het coronavirus zit dat er jammer genoeg allemaal niet meer in. Al deze ‘vrije tijd’ ga ik besteden aan de webshop.
De perkplantenboxen worden namelijk kosteloos door heel Nederland bezorgd. Ik ga komend weekend erg mijn best doen om ook de consumenten te bereiken. Bijvoorbeeld via onze facebook pagina ‘perkplantenwinkel.nl’. Door zoveel mogelijk consumenten te bereiken hopen wij ook zoveel mogelijk consumenten blij te maken met onze fleurige perkplanten.
 

Bron: www.Floranews.cpm
27-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS