maandag 1 juni 2020
Let Hope Bloom FN TOP logo

Consument mag zelf kiezen: onder, tegen of boven de kostprijs

Consument mag zelf kiezen: onder, tegen of boven de kostprijs

Ook tulpenbedrijf Bolt Amsterdam is door de coronacrisis in een lastig pakket terecht gekomen. De enorme voorraad tulpen dreigde bij het afval te komen en daarom startte Jaap Laan, directeur van Bolt Amsterdam een hele bijzondere actie. Hij verkoopt zijn tulpen rechtstreeks aan de consumenten en laat hen zelf kiezen of ze de tulpen onder, tegen of boven de kostprijs aan willen schaffen. Op deze manier heeft het bedrijf inmiddels meer dan een half miljoen tulpen kunnen redden van de vuilnisbelt en worden momenteel zelfs voorraden opgekocht bij andere tulpenkwekers om aan de grote vraag te voorzien.

Via de website van Bold Amsterdam, kopen consumenten 200 tulpen en kunnen kiezen uit drie prijzen, Lief, Liever en Liefst. Vervolgens worden de tulpen gratis thuisbezorgd door heel Nederland. Ook kunnen zakelijke klanten erbestellen voor een speciale prijs.

De actie is uit nood geboren, maar blijkt een schot in de roos. "In eerste instantie wilde ik gewoon voorkomen dat de tulpen, waar we zo veel liefde in hebben gestoken, ongezien en ongebruikt bij het vuilnis terecht kwamen. Ik kreeg dat niet over mijn hart. Door de tulpen onder kostprijs direct bij consumenten aan te bieden, kregen we al snel veel respons. Tegelijkertijd ontstond het idee om de consument drie opties te geven, zodat ze niet alleen ons als bedrijf door deze crisis kunnen helpen, maar ook de gehele tulpenbranche, die nu een eerlijke prijs krijgt voor haar tulpen", vertelt Jaap Laan, directeur van Bolt Amsterdam aan De Ondernemer.

 

 

Bron: www.floranews.com
Leandra de Boef | 26-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS