donderdag 1 oktober 2020
Rijksoverheid COVID-19 FN TOP logo

FloraHolland probeert keten intact te houden

FloraHolland probeert keten intact te houden

Bloemenveiling Royal FloraHolland was afgelopen jaren goed voor 90 procent van de Nederlandse export in snijbloemen en kamerplanten. Maar Nederland kan deze koppositie verliezen als deze export ter ziele gaat. 'We proberen waar mogelijk de keten intact te houden', zegt CEO Steven van Schilfgaarde van FloraHolland in gesprek met BNR radio.

Klik op de banner om de uitzending te luisteren.

De noodpakketten vanuit de overheid zijn inmiddels bekend, maar de situatie in de sector is niet verbeterd. 'Maar de productie gaat gewoon door, de afgelopen week zagen we een forse prijsdaling en we hebben kwekers gevraagd minder aan te voeren om vraag en aanbod beter met elkaar in overeenstemming te brengen', zegt de CEO. 'Dat heeft enigszins geleid tot een prijsherstel, helaas is een groot deel van de productie vernietigd'.

Van Schilfgaarde ziet forse liquiditeitsproblemen bij kwekers. Afgelopen week sprak de sector met ABN Amro, ING en Rabobank over de manier waarop aan de hand van noodkredieten de liquiditeitssteun geregeld kan worden. Ook ziet Van Schilfgaarde dat supermarkten bloemenhandelaren versneld betalen om ook daar de liquiditeitstekorten aan te zuiveren.

FloraHolland probeert voor nu zo veel mogelijk in de kosten te snijden: 'Dat kan via de verpakking van bloemen, het transport, de realisatie van prijsvorming door het aanbod aan te passen, zo min mogelijk bloemen bij FloraHolland te vernietigen en zo veel mogelijk op de tuin zelf. Energiekosten blijf je maken: stop je daarmee, dan vernietig je de hele infrastructuur'.

bron: BNR radio

 

 

 


25-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ThursdOnlineTradeFair


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS