dinsdag 29 september 2020
FN TOP logo FN TOP add

Online bloemen startup Hold start eerder

Online bloemen startup Hold start eerder

De nieuwe Nederlandse bezorgdienst voor boeketten en planten, Hold, zou eigenlijk pas in het najaar starten, maar heeft de lancering van de start-up naar voren gehaald. Sinds gisteren, 24 maart, bezorgt het bedrijf speciale boeketten van hoop en liefde in Amsterdam.

Hold is opgericht door Silke Tijkotte en Lisette Wiebes. Zij zien met pijn in het hart hoe ondernemers uit de bloemensector de wanhoop nabij zijn. Nu de bloemenexport zo goed als stil ligt en veel kwekers genoodzaakt hun voorraad te vernietigen, hoopt ze met Hold een deel van het bloemenoverschot voor vernietiging te behoeden en de kwekers een eerlijke prijs te kunnen betalen. Juist nu hebben de mensen bloemen nodig, vindt Tijkotte, die zelf al sinds haar 15e in de bloemensector werkt.

"Bloemen kunnen je een fijn en rustig gevoel geven. Ze helpen je op een natuurlijke manier met jezelf en anderen te verbinden." De start-up springt ook in op het feit dat veel mensen nu genoodzaakt thuiswerken en hun sociale contacten tot een minimum te beperken. Hold wil hen helpen de omgeving waar ze nu verplicht veel tijd doorbrengen, wat op te vrolijken en tegelijk het adres te zijn waar ze een boeket kunnen bestellen voor vrienden of familie.

Hold levert in deze periode maar één soort boeket tegen een vaste prijs van 19 euro. In het boeket zit onder andere eucalyptus, dat symbool staat voor bescherming; olijf, symbool voor hoop; ranonkel en roos voor liefde; en de gerbera lijkt op een zonnetje en staat voor vrolijkheid. Het boeket kan online besteld worden en wordt de volgende dag per bakfiets afgeleverd. De ontvanger krijgt een belletje als het boeket voor de deur ligt. Vanaf dit najaar is hun aanbod met eigen boeket-collecties, kamerplanten en potten in heel Nederland verkrijgbaar. 

 

 


25-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ThursdOnlineTradeFair


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS