zondag 31 mei 2020
FN TOP logo FN TOP add

Ruilhandel bloemen voor brood

Ruilhandel bloemen voor brood

Groenland en Borgesius uit Aalsmeer hebben de handen ineengeslagen en 250 prachtige bossen bloemen met 50 tulpen en 20 rozen van Nederlandse telers geruild tegen 250 tassen met verschillende lekkere verse broodjes. De broodtassen gaan vervolgens naar de medewerkers van de Groenland bedrijven als dank voor hun flexibiliteit én naar de vrachtwagenchauffeurs die komen laden en lossen. Zij kunnen door de sluiting van wegrestaurants en eetcafés nergens meer terecht en zijn verrast met een tas lekker vers brood. De bloemen gaan bij Borgesius naar de medewerkers die in deze enorm drukke periode alle zeilen bij moeten zetten.

De druk op de leveranciers van supermarkten is enorm. Zo ook voor Borgesius die alle Albert Heijn supermarkten in de regio dagelijks voorziet van vers brood. Daarnaast staat de sierteelt onder enorme druk en dat geldt ook voor de aan de overkant van Borgesius gevestigde sierteeltbedrijven Greenpackers, Bloominess, Bouquetnet en Celieplant. Voor hen is het door de beperkingen en onzekerheden iedere dag een uitdaging om nog zo veel mogelijk bloemen en planten richting klanten door heel Europa te laten gaan. "Voor alle bedrijven is het een uitdagende tijd en het is juist nu van groot belang om elkaar te steunen." 

V.l.n.r. Sven Offers en Henk Schiphorst - Borgesius, John Celie - Groenland en Peter Janmaat - Bouquetnet
 


Leandra de Boef | 25-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS