dinsdag 2 juni 2020
Let Hope Bloom FN TOP logo

20.000 gezegende rozen voor de zorg

20.000 gezegende rozen voor de zorg

Samen met KRO-NCRV en bloemist en arrangeur Paul Deckers heeft John Meijer een bloemengroet aan de helden van de zorg gebracht. Normaal gesproken levert de kweker 3000 rozen voor de Paasviering op het Sint Pietersplein in Rome, maar toen hij hoorde dat er dit jaar geen bloemen naar Rome gaan, besloot hij een veelvoud hiervan ter beschikking te stellen aan artsen en verpleegkundigen. Hij benaderde hiervoor Paul Deckers, die als hoofdarrangeur normaal gesproken verantwoordelijk is voor de aankleding van het Sint Pietersplein. Het initiatief is vervolgens omarmd door het programma Kruispunt van KRO-NCRV. 

Paul Deckers: "Bloemen spreken de taal van alle mensen en barmhartigheid komt van alle kanten. Deze kweker doet dit echt vanuit het hart." Kruispunt volgt de rozen vanaf de kwekerij naar de zegening door mgr. Hans van der Hende, bisschop van Rotterdam en daarna via de rit met de bloementaxi naar de ziekenhuizen door het hele land: het Franciscus Gasthuis in Rotterdam, het Amphia Ziekenhuis in Breda, de Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar en Den Helder, het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Hier worden de bloemen uitgedeeld aan de verpleging, artsen en ondersteunende afdelingen. 

Bekijk hier het programma Kruispunt.

 


Leandra de Boef | 25-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS