dinsdag 26 mei 2020
FN TOP add FN TOP logo

Topbloemen stapt over op gratis bezorging om bloemist te ondersteunen

Topbloemen stapt over op gratis bezorging om bloemist te ondersteunen

Topbloemen.nl heeft besloten de bezorgkosten van alle online bestelde boeketten voor haar rekening te nemen om zo de lokale bloemist te ondersteunen. Vanwege de lage bezoekersaantallen in de bloemenwinkels, valt het niet mee om het hoofd boven water te houden. Met de gratis bezorging steekt de gever zowel de ontvanger als de lokale bloemist een hart onder de riem.

Om de actie kracht bij te zetten zet het bedrijf een groot campagnebudget in. De online retailer verwacht meer bestellingen te kunnen doorgeven aan bloemsiten door de gratis bezorging.  Onderzoek wijst uit dat bloemen in huis daadwerkelijk gelukkig maken. "Dankzij de de gratis bezorging geven de bestellers het bosje geluk aan niet één, maar aan twee partijen", zo legt Topbloemen uit.

Sierteelt is naast mainports Schiphol en de Rotterdamse Haven de derde exportsector van Nederland en is verantwoordelijk voor circa 35 procent van de wereldwijde export. De export van bloemen en planten bedraagt 6,2 miljard euro op een totale omzet van 7 miljard euro en biedt werk aan circa 150.000 mensen.

De afgelopen periode is een groot deel van het bloemen- en plantenaanbod vernietigd. Het zijn dagverse producten, die niet bewaard kunnen worden om in gunstiger tijden op de markt gebracht te worden. Geen afname resulteert dus vrijwel direct in een waardeloos product.
De oproep van iedereen die werkzaam is in de bloemensector is luid en duidelijk: blijf bloemen kopen.

 


Leandra de Boef | 23-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS