woensdag 27 mei 2020
FN TOP add FN TOP logo

#Flowers4Oxygen: Geef geen hand, maar een bloemetje of plant!

#Flowers4Oxygen: Geef geen hand, maar een bloemetje of plant!

Er ontstaan deze periode veel nieuwe initiatieven om de sierteeltsector te ondersteunen. Zo hebben nu verschillende partijen de handen ineengeslagen om tijdens de coronacrisis een positieve boodschap te verspreiden: bloemen en planten dragen bij aan de volksgezondheid, dus "Geef geen hand, maar een bloemetje of plant!" 

#flowers4oxygen wil consumenten ertoe bewegen om vooral bloemen en planten te (blijven) kopen. Op verschillende social media kanalen zullen zij de consument van informatie en uiteenlopende acties die de wereld symbolisch voorziet van de broodnodige zuurstof.

Het coronavirus veroorzaakt luchtwegklachten en het is bewezen dat planten juist zuurstof en vocht aan hun omgeving afgeven. Een verhoogde luchtvochtigheid leidt bij mensen tot een verbeterde ademhaling. Uit studies blijkt ook dat planten de lucht zuiveren van giftige stoffen. Door schadelijke stoffen op te nemen en af te breken, zorgen planten dus voor een gezonder binnenklimaat.

Voor de start van de #flowers4oxygen wordt aankomend weekend een speciaal kunstwerk gemaakt op het terrein van Keukenhof. Sarah Dikker zal hier twee levensgrote longen stukje bij beetje vullen met bloemen en planten.

Passie voor de sierteelt
#flowers4oxygen is een initiatief van sierteeltbedrijven, designers, media en marketeers. Dit zijn op dit moment Pull Position, Thursd., Sarah Dikker, Floral Trade Group, Anthurium Info, AB Productions, CARO Marketing, Horti Consultancy, Skybox en Tekstbureau Met Anne. Het initiatief is ontstaan vanuit een gedeelde passie voor de sierteelt. De initiatiefnemers bevinden zich (voornamelijk) in de sierteeltsector en voelen direct de ingrijpende gevolgen voor tuinbouwondernemers. Om ze een hart onder de riem te steken, de (financiële) gevolgen ietwat te verlichten én bloemen en planten extra te promoten heeft zich de afgelopen periode een werkgroep gevormd.

Leandra de Boef | 20-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS