dinsdag 29 september 2020
FN TOP add FN TOP logo

De 5 vragen aan… Jolanda Rosloot

De 5 vragen aan… Jolanda Rosloot

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Jolanda Rosloot, adviseur opleiding en ontwikkeling bij Kasgroeit. Binnen Kasgroeit richt ik me samen met mijn collega’s Anneke Postma en Mara Juckers op het onderdeel ‘Groeien in je baan’. Dagelijks bezoek ik glastuinbouwbedrijven om een opleidingsplan voor medewerkers te maken. Samen met opleiders ontwikkelen we nieuwe opleidingen. Op de website van Kasgroeit zorg ik voor een actueel aanbod van opleidingen die geschikt zijn voor medewerkers van tuinbouwbedrijven.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?
Bijzonder aan deze functie is dat iedereen weer een andere opleidingsvraag heeft. Mijn streven is altijd om een oplossing te zoeken die passend is. Dit kan voor de een het volgen van een opleiding zijn, maar ook kijk ik wat (en hoe) je kunt leren op de werkvloer. Ik vind het mooi als werkgever en werknemer samen aan de slag gaan met ons advies en je ziet dat er duidelijke stappen voorwaarts gemaakt worden.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?
Ja, hoe kan het anders: Corona en de gevolgen voor Nederland en de sector. De meeste activiteiten van Kasgroeit zijn voor de komende weken opgeschoven tot na 6 april. Voor mijn partner en mij betekent dit veel thuiswerken en voor de kinderen online onderwijs. Zelf volg ik op dit moment een opleiding arbeids- en organisatiepsychologie. De opleiding is tijdelijk stilgelegd. Maar dat stelt allemaal niet veel voor in vergelijking met wat er speelt bij de sierteeltbedrijven. Dit gaat me zeer aan het hart. Ik hoop dan ook dat er snel een oplossing wordt gevonden tegen dit virus.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?
Dat vind ik een lastige vraag nu alles zo op zijn kop staat. Als de situatie weer wat genormaliseerd is, zou ik graag met bedrijven en hun medewerkers aan de slag gaan met het onderwerp ‘Eigen Regie’. Ik wil graag onderzoeken wat iemand nodig heeft om aan de slag te gaan met zijn loopbaan en zijn eigen inzetbaarheid. Met als resultaat dat mensen zelf vooruitkijken, meer in gesprek gaan over hun loopbaan en actie ondernemen.

Wat ga je dit weekend doen?
Het wordt een rustig weekend, geen sport of andere sociale activiteiten. Om er toch even uit te zijn, gaan we een lange wandeling maken op het strand en in de duinen. Daarnaast spelletjes spelen met het gezin. Op dit moment is heel toepasselijk het spel ‘Pandemie’ onze favoriet. Een spel waarbij een ziekte zich verspreidt over de wereld. Deze ziekte moet je door samenwerken met elkaar onder controle krijgen. Tot nu toe is dat 1 keer gelukt. We hebben dus nog een uitdaging staan.
 

Bron: www.floranews.com
20-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ThursdOnlineTradeFair

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS