maandag 28 september 2020
FN TOP add FN TOP logo

Wat nu? #blog

Wat nu? #blog

Ik ben sprakeloos, ik word er moedeloos van, soms weet je het gewoon even niet meer. Dat f*ucking virus slaat sterk om zich heen in heel de wereld. Wat nog veel erger is dat onze hele mooie sector, de Nederlandse sierteelt, er flinke klappen, misschien onherstelbare klappen door krijgt. Ik kan u nu een mooi verhaal ophangen over super functies op YouTube of Instagram, of hoe u de markt moet gaan benaderen. Laten we eerlijk zijn dat heeft gewoon geen enkele zin. Slapeloze nachten staan ons nu nader dan blij worden van een verhaal. Dus deze keer even een heel kort verhaal.

Geef een ander
Ik zie op alle media kanalen voorbeelden waar ik als persoon heel erg somber en verdrietig van wordt. Chrysanten die klaar waren worden gewoon met een maaibalk weggehakt. Mooie bakken perkplanten worden langs de straat gezet en eigenlijk voor niets weggegeven. De handel ligt werkelijk helemaal stil en er is zoveel moois te verkopen.

Natuurlijk zie ik ook hele mooie initiatieven. Neem de Facebook groep Fietsen voor m'n bloemen – Westland, en FloraHolland en andere bedrijven die bloemen weggeven aan diegenen die ons land en onszelf overeind houden in deze tijd. Zij verdienen het werkelijk. Initiatieven van kwekers of exporteurs die bloemen bij bedrijven neerzetten die nog werkende medewerkers mee kunnen nemen. Medewerkers van wie hun toekomst ook erg onzeker is.

Maar een ding weten we wel. Een ander iets geven loont. Veelal zie je zelfs in moeilijke tijden toch even een lach op het gezicht. En een babbeltje erbij en dat momentje wordt niet snel vergeten. Dus laten we met onze mooie producten maar hele fijne en dierbare momentjes creëren bij anderen omdat zij die aandacht even nodig hebben of gewoon verdienen. Weggooien is ook een optie maar daar wordt niemand blij van. Ervaar dan zelf ook een geluksmomentje als je iemand blij hebt gemaakt met bloemen of planten.


Foto: Needpix

Ik hoop dat we met elkaar niet de moed verliezen. Dat we, met steun, de schouders er onder kunnen krijgen en/of zetten. Rest mij weinig anders dan jullie heeft veel sterkte en wijsheid toe te wensen in deze verschrikkelijk moeilijke zijn. Hou vol!!!!

Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
19-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ThursdOnlineTradeFair

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS